Under årets Tennisforum ble det satt av tid til et lite pust i bakken; litt tid til å feire norsk tennis og den medvinden sporten nå er inne i.

-Man må neste klype seg litt i armen over hva vi idag opplever i norsk tennis, sier generalsekretæren i Norges Tennisforbund, Aslak Paulsen

Tema for årets Tennisforum var: «Norsk tennis i medvind- hvordan står vi i det».

Norsk tennis opplever rekordhøy medlemsvekst i både tennis og padel, Norge har en topp 8 spiller i Casper Ruud og Ulrikke Eikeri har klatret til 61 på WTA rankingen i double. Tennis har fått betydelig mer medieomtale og Eurosport har valgt tennis som satsingsområde. Det norske Davis Cup-laget er klare for opprykkskamp i november og damelaget har allerede rykket opp i Billie Jean King Cup. Flere tennis-og padelanlegg er bygget og etablert og flere er i planleggingsfasen. Det er vekst i alle segmenter og størst vekst i segmentet 20-25 år, med 30,5 % økning.

Norges Tennisforbund er i dag det 11. største forbundet, det 10. største særidrettsforbundet og den 8. største grenen i Norge. Ser vi på de 10 mest populære idrettene globalt (Fotball, Cricket, Landhockey, tennis, volleyball, bordtennis, baseball, golf, basket, amerikansk fotball) så er tennis den nest største idretten i Norge sett i lys av global popularitet.

-Vi tror at veksten fortsetter i 2021, men vi skal heller ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, sier Paulsen entusiastisk.

Aslak Paulsen serverer kake for å feire norsk tennis under Tennisforum

Flere idretter ser nå til norsk tennis. Hvordan har norsk tennis fått til alt dette?

-Vi tror resultatet kommer av godt arbeid i klubbene over mange år, mer tennis på TV, Casper og bred mediedekning. I tillegg tror vi at pandemien har vært en bidragsyter ettersom tennis var en avstandsidrett som mange fant mer trygghet i gjennom covid perioden, sier Paulsen under Tennisforum. Samtidig tror jeg mange er blitt enda mer oppmerksom på at tennis er en idrett du har med deg fra vugge til grav, forsetter Paulsen

-Skal vi lykkes med videre suksess, må vi dyrke enda tettere samarbeid og samhandling med klubb, idrettsskoler, kraftsenter og NTF. Løfter vi i flokk og har delt hensikt, visjon og mål tror jeg vi er er svært rustet for både utfordringer og nye suksesser, avslutter generalsekretæren.