Larvik og Stavern Tennisklubb arrangerer dagsturnering 4.- 5. desember der du er garantert motstandere på eget nivå.

-De med UTR 3.00 – 4.99 spiller på lørdagen og de med UTR 5.00 – 6.99 spiller på søndagen. Formatet er Fast4. Alle får minimum 4 kamper, maks 6 kamper, sier turneringsleder Bjørn Lynne.

I en nivåbasert turnering møter man motstandere i alle aldre og kjønn på ditt UTR-nivå. Målet er i tillegg til jevne kamper også å åpne opp for nye motstandere. For at resultatene skal være tellende (i UTR) kan det ikke være større enn 2,0 i rating mellom spillerne. Derfor settes turneringen opp på en måte som gjør at nivået ikke blir større enn to UTR poeng mellom to motstandere. 

UTR skiller ikke mellom finalekamp eller førsterunde, puljespill gir like mye uttelling som tablå. Det blir satt opp egne herre- og dameklasser. Damer kan delta i herreklassen, men ikke omvendt. Aldersgrense for deltakelse er 13 år.

Nivåbaserte turneringer er tenkt åpne for alle innenfor et visst UTR-intervall. Dette for å oppnå flere konkurransedyktige kamper. Er man usikker på sin «rating», ta kontakt med arrangør slik at du kommer med i riktig klasse.

Les også: Tennisboom krever flere turneringsarrangører

-Deler av inntektene til turneringen går til UNICEF, som vanlig, for disse senior UTR turneringene, sier turneringsleder Bjørn Lynne

Påmelding til nivåbasert turnering i Larvik og Stavern: Dagsturnering Nivåbasert UTR 4-5. desember 2021