I møterommet på Nordstrand TK er det god stemning. Det er mye smil og latter, men også takhøyde for meningsutveksling.

Denne dagen er trenerne og ledelsen samlet for en samtale med NTF om informasjonsdeling, avklaringer og kompetansetiltak. Det er like mange kvinner som menn i møterommet, det er flerkulturelt og variasjon i alder og erfaring. Her er NTK åpenbart et godt forbilde for andre klubber og organisasjoner.

I 2021 startet Caroline Støvland som ansvarlig for NTKs tennisskole og Tennis Kids program. Tennisskolen er en kjempeviktig del av klubbens tilbud.

– Det er veldig bra at vi nå har Caroline, som med sitt store hjerte og engasjement for barnetennis tar ansvar for klubbens tennisskole, sier daglig leder Sophie Thorell.

Både medlemstall og antall kursdeltakere øker. Det er store kull med små barn på treningene, men også veldig mange ungdommer i tennisskolen. Matt Lunn, som er trener og ansvarlig for ungdomstennisen i klubben, sier at klubben har klart å bevare mange gutter og jenter gjennom tenårene. Lunn sier at det er viktig med det sosiale for dem og her har NTK tilrettelagt.

Hvorfor er det slik at det stadig kommer veldig gode spillere fra Nordstrand TK?

– Det har med klubbens trenere å gjøre, sier konkurransetrenerne Marin Draganja og Stian Støvland og ler høyt. -Neida, fortsetter de, det er sikkert mange faktorer som bidrar.

NTK sier det har et godt trenerteam, men å fastslå hvilken grad trenere påvirker spillernes resultater, er umulig å si noe om. Både Marin Draganja og Stian Støvland tror likevel det er én avgjørende faktor som spiller en viktig rolle.

– Spillerne har trua helt enkelt. Spillere som Melanie Stokke, Lily Håseth, Ulrikke Eikeri og Viktor Durasovic er alle fra Nordstrand TK, sier Støvland og Draganja.

– Det ligger i den tradisjonsrike klubbens DNA liksom, man har trua på at man kan bli veldig god. Det er helt enkelt en selvtillit her på at alt er mulig.

I samtalen rundt bordet snakkes det om videoanalyse, utvikling og det å stadig lære seg noe nytt. Rollen som trener er mangefasettert. Hvordan gir man best mulig feedback til utøvere, hvordan stiller man de gode spørsmål og hvordan involverer man utøvere i egen utvikling. Det blir besluttet at NTK ønsker å ha en workshop med NTF om selve coaching-rollen.

Klokken er snart 14.00 og mange barn har nå kommet til hallen. Kristina Petkova og Caroline Støvland er allerede nede på banene og møter barna med store smil for å starte opp dagens aktiviteter.