Ungdommene nyter å få spille en internasjonal turnering etter nesten to år med varierende muligheter. Fjorårets Tennis Week ble avlyst, men nå er det endelig mulig å få spille mot utenlandsk motstand igjen.

Stavanger-jenta Amelie Sjöstrand spilte også den forrige TE-turneringen i Oslo for tre måneder siden, ellers har det vært lenge mellom møtene med utenlandske spillere.

Amelie Sjöstrand og Filippa Flaaten (til høyre) måtte tåle tap mot Linnea Vennesmaa fra Finland og Lucca Ingildsen fra Danmark. (Foto: Henning Frøystein)

-Det er veldig kjekt å møte nye spillere, andre enn de du møter til vanlig, sier Amelie.

-Det blir et nytt spill, og ikke det samme hele tiden, istemmer tennisvenninnen Andrea Eie Worren fra Stabekk Tennisklubb. Selv om begge røk ut av singleturneringen i 2. runde, er de allikevel samstemte om at de liker utfordringen det er å spille en internasjonal turnering, hvor motstanderne er tøffere enn i nasjonale turneringer.

-Man blir motivert, mener Amelie om møtene med de utenlandske spillerne.

-De er psykisk gode. De er mer seriøse, fordi de har kommet langt for å spille turnering, så da er de veldig giret på å spille. Det er vi også da, legger 14-åringene til.

Nora Syrtveit og Karoline Dalbak (til høyre) trakk det lengste strået i en jevnspilt duell mot det danske paret Sophia Bergqvist og Milla Maluka Hoffmann. Resultatet ble 6-7, 6-2, 10-6 og dermed avanserte Heming-spillerne til semifinalen i årets Tennis Europe i Stavanger. (Foto: Henning Frøystein).

TE-turneringen i Stavanger er nå fremme ved dag seks. Torsdagens kamper byr på en norsk gutt – Olav Berg fra OTK – blant semifinalistene i gutter U14. Olav Berg har blant annet slått ut 3. seedede Sander Paradis fra Nederland, og kriget seg i går gjennom en tresetter mot Cassius David Haye (sønnen til verdensmesteren David Haye som har oppkalt sin sønn etter den enda mer kjente bokseren Cassius Clay, bedre kjent som Mohammed Ali). The Sun skrev om far og sønn nylig

Jenteklassen går uten norske semifinalister. Fredrikke Trollsaas røk ut i kvartfinalen i går mot en italiensk jente som fikk Wild Card til turneringen.

I doubleklassen henger fortsatt Nora Syrtveit og Karoline Dalbak med, etter at de klarte å snu kampen mot det danske motstanderlaget i går.

I guttedouble spiller norske Sander Juuhl Sivertsen semifinale med sin nederlandske doublepartner Hidde Schoenmakers.

I ITF-turneringen er det vestlendingene som står for Norges representasjon i kvartfinalene i gutteklassen. Sturle Hoff Skigelstrand fra Stavanger skal opp mot Rafael Ymer fra Sverige, mens bergenseren Baltazar Wiger-Nordås kjemper om en semifinaleplass mot nederlandske Jay Temming. Wiger-Nordås henger også med i doubleklassen, hvor han skal spille semifinale med Ervin Mesic fra Danmark.

Cecilie Johannessen Mæland fra arrangørklubben er eneste norske jente som har kommet seg fram til kvartfinale. Hun møter danske Frederikke Alberte Pape.