Sist uke spilte flere av våre eldste juniorer turneringer i utlandet og i Finland gjorde spesielt guttene seg bemerket i tablået.

Flere norske flagg i sluttspillet i Nastola, Finland

Henrik Villanger spilte seg til finaleplass, men måtte nøye seg med en 2. plass etter søndagens finale. Henrik har ikke spilt turneringer på et år, bortsett fra norgesmesterskapene. Han har slitt med lang tids skade.

Finaleklar etter lang tids skadeavbrekk

Dessverre har ikke Henrik vært alene om å ikke kunne spille turneringer. Våre juniorer, bosatt i Norge, har vært blant de hardest rammet juniorene i Europa under pandemien, ettersom det ikke var tillatt å reise. I lengre perioder var det heller ikke lov å arrangere turneringer i Norge, forflytte seg mellom fylkesgrensene eller trene på tvers av klubb. De norske juniorene har derfor litt å ta igjen mtp internasjonale rankinglister. Det gleder junioransvarlig Cezar Johannson at vi nå klatrer på rankinglistene internasjonalt.

-Det har vært mye reisevirksomhet for de eldste juniorene den siste tiden, mulig fordi de endelig har mulighet. Da er det moro å se at vi ser norske spillere i kvart-, semi- og finalene i disse internasjonale turneringene, sier Cezar Johannson.

Cecilie Mæland vant Tennis Europe u16 i Stavanger

Denne uken hadde vi altså 2 gutter i semifinalene i ITF Finland, hvor av en av dem kom til finalen. Forrige uke kom Cecilie Mæland til topps i tennis Europe U16 i Stavanger og vant doubleklassen med makker Kajsa Helgesen. På guttesiden var det også to norske gutter som kjempet om single-tittelen. Sander Juuhl Sivertsen hadde dagen og tok til slutt tittelen over Sebastian Eie. Eie og Juuhl Sivertsen vant også double i samme turnering

Sebastian Eie og Sander Juuhl Sivertsen møttes i finalen i Tennis Europe u16 i Stavanger (begge er førsteårs u16). De ble sammen double-mestere.

Målet er at de norske spillerne ikke skal måtte reise verden rundt for å møte den matchingen de trenger for å hamle opp internasjonalt. Cezar Johannson jobber nå med et årshjul med turneringer som gjør at juniorene slipper å reise og prislappen senkes.

– I 2023 er målet at spillerne våre skal få bra nok matching i Norge. Vi er veldig fornøyd med slik årshjulet for 2023 ser ut nå, sier Cezar Johannsen. Det er kun noen få spillere som skal behøve å reise ut av Norge.

-Det er viktig at klubbene og trenerne snakker sammen slik at vi får med de beste til å spille hjemme i Norge og får gode turneringer og jevne matcher. Vi skal sørge for å fasilitere for samarbeid, både i form av trenermøter, men vi kommer også til sende ut anbefalt terminliste for våre bruttotroppspillere for å hjelpe trenerne med koordineringen, avslutter Johannson.

Cezar Johannson lover gode turneringer i Norge i 2023

Denne uken er Nicolai Budkov Kjær aktuell med Masters i Monte Carlo, med start 26. oktober. Han er nr 1 på masters -rankingen og Emily Sartz Lunde reiser verden rundt og klatrer på ITF rankingen. Idag er hun 221 på ITF Junior rankingen (og nr 26 under 16, Tennis Europe)

I sommer hadde våre u16 gutter veldig imponerende innsats i Summer cups. De kvalifiserte seg til finalen etter imponerende seiere mot Estland og Serbia. På laget deltok Nicolai Budkov Kjær, Fredrik Krogh Solheim og Ludvig Hermann. 

I individuelle EM nådde Nicolai Budkov Kjær en fin kvartfinale i gutter u16 og blant jentene spilte Emily Sartz-Lunde seg til en fantastisk fin semifinale.