Klart for kval-runde i NM Lag Inne 2022

1004

NM Lag Inne er årets store innendørs laghendelse. Norgesmesterskapet spilles over tre helger. Først en pre-kvalifisering på Oslo Tennisarena for Østlandet, deretter en kvalifisering fordelt på ulike lokasjoner og til slutt et sluttspill på OTA.

Pre-kvalifiseringen fant sted sist helg, hvor bl.a et besøk av Casper Ruud var populært. Kommende helg finner den store kvalifiseringen sted. Her spilles det kamper i Bryne, Trondheim, Vestre Bærum og OTA.

Ansvarlig for NM Lag Inne som helhet er NTFs Svein Are Lapstun.

-Årets deltakelse er omtrent som i fjor; 111 lag fordelt på 40 klubber, sier Lapstun. -Tilbakemeldingene vi får fra både klubber og spillere er veldig positive. Lagtennis er populært og enkelte sier til og med at dette er vinterhalvårets tennismessige høydepunkt.

Og Lapstun tillegger at lagspill er et prioritert felt for NTF, hvor det nå jobbes med å bedre tilrettelegge innendørskonseptet utenfor de store byene.

Bryne Tennisklubb ønsker velkommen

Som i 2021 er Bryne Tennisklubb arrangør for klubbene i sør-vestlandet. Da vi snakket med Morten Goa Aadnøy og før NM Lag Inne i fjor hadde en vannlekkasje i den nye hallen stukket kjepper i hjulene for arrangøren. Klubben jobbet på spreng med å få alt klart til arrangementet. I år er det en fornøyd Goa Aadnøy som ønsker gjestene velkommen til en flott tennishelg.

Klubbene som spiller i Bryne er:
Jenter junior: Arendal, Bryne, Stavanger (2 lag)
Gutter junior: Arendal, Kristiansand (3 lag), Haugesund, Bryne, Stavanger (3 lag)
Senior herrer: Bryne, Haugesund, Kristiansand, Stavanger

Turneringleder er Karin Marie Svendsen, mens Morten Goa Aadnøy er spillende coach for Bryne.

Trondhjems Tennisklubb opplever tennisfeber

I Trondheim raser tennisfeberen – fortsatt. Før lag-NM i fjor var det Øistein Glåmseter som fortalte om hvordan Trondheimstennisen vokste. I år er det hovedtrener Henrik Selin som forteller at interessen nå nærmest har tatt av.

-Vi har bl.a 70 voksne på venteliste til nybegynnerkurs. Vi merker et stort oppsving hos barn og ungdom, spesielt i alderen 8-11 år, som vi nå skal gjøre alt vi kan for å øke tilbudet til. Sist helg var vi i Østersund med 27 juniorspillere. Dette var svært vellykket, så vi planlegger flere slike fellesturer.

Selin tilføyer også at klubben arrangerte sin første Grand Prix-turnering sist vår.

-I våres arrangerte vi vår første Grand Prix-turnering med NOK 60000 i premiepenger. Det var populært. Herretablået var fulltegnet med mange gode spillere, det var mye publikum og ikke minst at det ble hjemmeseier med Trondhjem TKs egen Vincent Patry. Neste år håper vi på også flere juniorturneringer.

Om hva årsaken til den store tennisinteressen i Trondheim er, sier Selin:

-Jeg tror vi begynner å se resultat av både bedre fasiliteter og økt kapasitet, samtidig som vi i klubben har jobbet godt med organisasjonen. Det er ingen hemmelighet at vi allerede er på jakt etter flere baner og haller.

Klubbene som spiller i Trondheim er:
Gutter: Paradis, Trondheim (2 lag), Ålesund,
Jenter: Paradis, Bodø, Trondheim, Ålesund (2 lag)
Herre: Paradis, Trondheim (2 lag), Ålesund, NTNUI, Bodø

Vi ønsker lykke til med arrangementene kommende helg!

Link til alle kvalifiseringskampene

Forsidebilde: Kristiansand TK under kvalifiseringen i Bryne i fjor. Foto: Morten Goa Aadnøy.