Sist uke kom NRK på besøk på OTA for å ta en prat med Melanie Stokke, Malene Helgø og Aslak Paulsen. Bakgrunnen for besøket var å høre hva proffspillere synes om treningsopplegget idag etter fjorårets kritikk.

– Vi gjør mye bra, men så er det som alle andre organisasjonar, alltids mulig å bli bedre, sa generalsekretær i Norges tennisforbund, Aslak Paulsen til NRK.

På forsommeren i fjor skrev NRK og flere andre medium om misnøye i tennisforbundet.

– Selvom journalistikken opplevdes tøff fra NRK sin side, var ikke målet å henge ut noen, snarere å peke på utfordringer, sier NRKs reporter Halvor Ekeland til norsktennis.no

-Det virker som NTF tar tak i utfordringene som mediene pekte på og tydeliggjør hvilke tiltak som settes igang og hvordan ting kan løses, fortsetter NRKs reporter. Ekeland opplever at både Aslak Paulsen og Landslagsutøvere har sett en endring i løpet av det siste året.

Til NRK sier Malene Helgø at hun er fornøyd med at de nå har et profesjonelt opplegg på plass i Oslo.

– Det er klart det er en fordel å kunne satse hjemme og ikke trenge å reise til utlandet for å få bra trening og sparring. Når vi må reise til utlandet så koster det veldig mye med å betale akademi og sånn. At de organiserer dette setter jeg veldig pris på, seier Helgø til NRK.

NRKs reporter Halvor Ekeland i prat med Melanie Stokke

Paulsen presiserer at selvom Arbeidsgruppen har lagt frem sin rapport, må NTF gjøre prioriteringer ut ifra en begrenset pott som skal fordeles. For å konkretisere en ny modell, vil NTF gjerne ha med klubbene slik at det er konsensus om at dette er veien å gå. 

Kommer NTF styrket ut av dette?

-Det er opp til NTF, men det kan jo virke slik. Melanie (Stokke) sa ifjor at hun skulle legge opp, mens idag satser hun for fullt igjen, avslutter Ekeland.

Arbeidsgruppens rapport ble fremlagt rett før påske.