Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En norsk spiller er i semifinalen i en Master 1000. I selveste Monte Carlo. Det er ikke en drøm!

Bare for å spisse det enda mer: I verdens beste startfelt, er 1 av 4 akkurat nå norsk. Det er bare helt spinnvilt. Da må det være lov å vise følelser og være litt euforisk. Uten forkleinelse til andre prestasjoner i norsk idrettshistorie, må dette være en av de største! For makan til underholdning, spenning og prestasjon skal man lete lenge etter.
Tennis er den mest kompetitive og største individuelle idretten i verden. Tennis har 1 milliard fans over hele verden. 10-tusener over hele verden jobber knallhardt for å ha tennis som sitt levebrød. Da må man minimum være blant de 200 beste. For alle de over så er det et minusregnestykke eller i beste tilfelle et break-even regnskap.

Casper Ruud, oktober 2014, fra da han som 15 åring bestemte seg for å satse internasjonalt. Foto: Espen Hildrup

I tennis, er det å bli blant de 500 beste i verden en stor prestasjon. Det skjønner få, og kanskje aller minst sportsjournalistene. Så, i denne lykkestunden slår jeg et slag for alle de hardtarbeidene spillerne vi har i Norge. På WTA (damer) har Norge 5 jenter på verdensrankingen. 2 av dem er topp 500. På herresiden har vi 4 spillere. 2 av dem topp 400. Den beste av dem, Casper Ruud (ATP #27), ser vi nesten ukentlig på skjermen og viser at det er mulig å lykkes. Det må inspirere alle i norsk tennis!

I morgen møter Casper russiske Rublev. Mange hadde nok et håp om at motstander skulle bli selveste Rafael Nadal – Caspers store idol og kanskje den beste tennisspilleren i historien. Men slik ble det ikke. I morgen får vi heller krysse fingre og tær for at Casper viser seg fra sin beste side og signaliserer at han er den kommende gruskongen. Rublev, Casper, med flere, er garantert de nye stjernene på tennishimmelen.

Foto: Discovery+

La oss heie frem Team Ruud i morgen, men ikke glem alle de andre norske spillerne som jobber knallhardt for å lykkes med drømmen sin: Å få spille på de store arenaene mot de aller beste. Akkurat slik Casper Ruud gjør uke inn og uke ut!

Aslak Paulsen, generalsekretær i Norges tennisforbund.