NTFs NM Lag (divisjonstennisen) er et imponerende og omfattende system av divisjoner, avdelinger og klubber/lag. I vårt langstakte og geografisk tildels uvennlige land deltar i løpet av sommerhalvåret 198 lag fra 83 klubber. Lagtennisens øverste sjef og organisator er NTFs Svein Are Lapstun, som nedlegger et utall timer for å få hele NM Lag til å stemme for alle.

Toppen av «lagfjellet» er Eliteserien. Årets Norgesmester – for 3. året på rad – er Bergensklubben Paradis. Tidligere i år uttalte Paradis’ sjefstrener Antonio Rivera at å vinne Eliteserien betyr mer for klubben enn å vinne NM i Frognerparken.

Men den typisk norske lagtennisen finner man i divisjonene under Eliteserien.

Det er her mange av de klubbene som man kanskje sjelden eller aldri hører fra eller om forbereder seg, arrangerer sine hjemmekamper og reiser til naboklubbene for å spille. (Forts.)

Ålesunds ener Christian Parr

Opprykkskamp med nervene utenpå

I går spilte Arendals (Avdeling Sør) og Ålesunds (Avdeling Midt/Nord) herrelag opprykkskamp i 3. divisjon – på nøytral grunn; Frognerparken i Oslo.

-Jeg sov dårlig i natt. Og er enda mer nervøs nå, sier Ålesunds coach Philip Meyer rett før doublekampene skal starte. -Vi tar lagkampene på alvor. Og opprykkskamp? Da er nervene til å ta og føle på både hos meg og spillerne. For dette er det beste, det kuleste, i norsk tennis – lagtennisen. Foran alle lagkampene forbereder vi oss med samlinger og oppgaver den enkelte skal jobbe med. Og gutta gleder seg til bortekampene; reisene og samværet på hotellet om kvelden. Det bygger fellesskap, tilhørighet og klubbfølese. Dette er viktig for oss, sier Meyer. (Forts.)

Grunde Thorsen – Arendals ener

Fra Nice for å spille opprykkskamp

For å forsterke laget ble Gudmund Bergstøl fløyet inn fra studiestedet i Nice. -Vi kunne ikke ta sjansen på ikke å stille med det beste mannskapet. Sigmund flyr tilbake i morgen tidlig, forsetter Ålesunds coach.

Lagkampen

Etter doublene sto det 2-0 til ungguttene fra Ålesund.

Ålesund økte til 3-0 gjennom Henrik Pais Slyngstads 6-2 6-0 over Torjus Hegland. Men heretter økte spenningen…

De gjenværende singlene tar tid. Ballvekslingene er lange og det kjempes intenst om hvert enkelt poeng. Ingen gir seg uten kamp.

På den ene banen har Ålesunds ener Christian Parr hendene fulle med Arendals garvede Grunde Thorsen. 7-6 på tie break i første sett til Parr.

På en annen bane har Sigmund Bergstøl tatt første sett mot Per Christian Weiseth, men ligger under 0-3 i 2.

Noah Erwied har tapt første sett 5-7 mot Arendals Edmon Riba Tamburini. Erwind sliter seg til 7-5 i 2. sett mot den tiltagende skadeplagede Arendals-spanolen. Og skaden blir etterhvert så ille at Tamburini ikke ser noen annen løsning enn å avbryte kampen.

Ålesund har de nødvendige 4 vunnede kampene og opprykket er klart. 6-0 blir det endelige resultatet. (Forts.)

Fra Nice til opprykkskamp – Sigmund Bergstøl

For Arendal var nederlaget høyst overkommelig. – Vi har det jo bare gøy, sier veteranspilleren Bjørn Inge Øygarden – som også er lagets sjafør under snarturen til hovedstaden.

Og Ålesund? Lagets ambisjonsnivå er det ingenting å si noe på – når vi spør om hva som er det ultimate mål: «Å slå Paradis» svarer Christian Parr med et smil – uten protester fra resten av laget.

Gratulerer med flott sesong, Arendal – og med opprykk, Ålesund!

Resultater opprykkskamp / Tournament software

Flere bilder fra lagkampen

Arendal TK; f.v Torjus Hegland, Bjørn Inge Øygarden og Edmon Riba Tamburini

Ålesund – klare for 2. divisjon; f.v Henrik Slyngstad, Noah Erwied, coach Philip Meyer, Christian Parr og Gudmund Bergstøl
Veien til opprykkskamp