og lettelser i innreisekarantene for de som har tennis som arbeid (MERK NYE REGLER FRA 5. FEBRUAR).

Da Oslo stengte ned lørdag 23. januar, gikk det ikke bare ut over barn og ungdom. Våre proffspillere fikk også fullstendig yrkesnekt frem til og med 2. februar. Onsdag var det «vårslipp» for proffspillere og de fikk gjenoppta arbeidet sitt etter 11 dager med lockdown.

-Det er herlig at være i gang igjen med disse seriøse og motiverte utøverne. Det er viktig at våre proffspillere får utøve yrket sitt igjen. Nå er det hard jobbing fremover som gjelder for å være best mulig forberedt for de kommende turneringene, sier landslagsansvarlig Fredrik Lovén.

Melanie Stokke er glad for å være på banen igjen

Denne uken kunne også Norges Idrettsforbund annonsere at proffspillere på arbeidsreise kan arbeide i karantenetiden ved retur fra EØS land. Det har vært vanskelig for norske spillere å reise ut av Norge under pandemien pga karantenetid som hemmer dem fra å trene.

-Idrettsutøvere og støtteapparat som returnerer til Norge etter en arbeidsreise, f.eks. etter deltagelse i internasjonale idrettskonkurranser, underlegges innreisekarantene ved ankomst. Idrettsutøvere og støtteapparat som returnerer fra EØS eller Sveits, vil kunne unntas fra innreisekarantenen i arbeidstiden ved testing i tråd med covid-19-forskriften § 6c. Innreisekarantenen vil gjelde på fritiden, står det på Norges idrettsforbunds nettsider (MERK NIF har endret tekst ettersom paragraf 6 c er opphevet)

-Vi kan ikke akkurat ha hjemmekontor

Lilly Håseth satser på heltid på tennis nå