Denne uken og frem til 31. januar er det forbudt for alle bosatt i Oslo-regionen å drive idrett, også innenfor toppidretten. Dette rammer derfor våre proffspillere.

-Dette er jobben vår, vårt yrke. Vi kan ikke utføre jobben vå på hjemmekontor. Vi er svært få spillere i Norge som lever av tennisen, vi er lite eksponert for andre folk og vanligvis har vi hele tennishallen for oss selv. Jeg ser dermed lite sjanse for smitte, sier norgesmester og proffspiller Melanie Stokke.

Idrettspresident, Berit Kjøll, har oppfordret alle idrettsutøvere bosatt i Oslo om å ikke oppsøke andre kommuner for å trene. Selv om de vanligvis trener i nabokommunen. Frem til 31. januar er det da altså ingen mulighet for proffspillere i Oslo å utføre jobben sin.

Det bekymrer Stokke at Norge setter begrensninger for proffspillere i Norge.

-Jeg synes det selvfølgelig er urettferdig. Dette er jo et «race», en konkurranse. Det at andre spillere i andre land får lov til å trene og reise, gir dem en fordel og et forsprang, sier Stokke.

-Restriksjonene som gjelder for de 10 kommunene er inngripende for alle. Jeg forstår frustrasjonen til våre toppidrettsutøvere svært godt. NTF håper at vi i løpet av kort tid vil se at tiltakene som er innført fører til redusert smitte og at treningsmulighetene til våre heltidsutøvere kommer tilbake til normalen, sier generalsekretær i Norges Tennisforbund, Aslak Paulsen.

Fra Melanie Stokkes offisielle instagramprofil

-Denne uken blir det løpetrening og fys med det utstyret jeg har hjemme. Jeg kommer også til å gjøre øvelser med hekker og skyggeslag ute på gårdsplassen og så kommer jeg til å følge noen «workouts» på nettet med cardio, pilates og yoga, fortsetter Nordstrandsjenta.

Melanies utstyr til hjemmetrening

-Alle toppidrettsutøvere er svært opptatt av å holde seg friske. Derfor er de ofte mer påpasselige enn oss «vanlige». At de kan ivareta et forsvarlig smittevern er jeg ikke bekymret for. I tillegg utøves tennis på en 600m2 flate som innebærer at avstandskrav på 2 eller 5 meter er uproblematisk å overholde. NTF håper og tror at nedstegningen for toppidretten blir kortvarig slik at de kan få tilbake sin arbeidshverdag, fortsetter Paulsen

I Norge har tennisspillere samme krav til innreisekarantene som resten av befolkningen. Noen få idretter har unntak fra denne regelen, men ikke tennis. Den såkalte «fritidskarantenen», der utøvere kunne trene/jobbe i karantenetiden, mistet tennisspillere i 1. november ifjor. Proffspillere må nå sitte i karantene i 7-8 dager hver gang de har vært ute og reist, uten å kunne spille tennis. De som har valgt Norge som base, lider derfor under strengere restriksjoner enn spillere bosatt i andre land.

Fra Instagram stories @melstokke