-Jeg vil ikke at mormor skal dø. Ikke andre besteforeldre heller. Derfor har jeg godtatt at jeg ikke kan spille tennis, som jeg elsker og som er veldig viktig for meg. Men nå er jeg lei. Jeg gjort alt det Erna har bedt om, og likevel blir det bare strengere. Jeg synes det er urettferdig at vi unge straffes så hardt.

Slik starter innlegget til 14 år gamle Robin Philippe-Skaug i Aftenpostens utgave lørdag 30. januar. Tennisspilleren fra Oslo har delt sine tanker i et innlegg under seksjonen «Si;D» som er del av avisen der ungdom mellom 13 og 21 år kan ytre sine meninger.

-Jeg skulle ønske Barneombudet også kunne snakket litt mer om hvor viktig det er med fritidsaktiviteter, fortsetter Philippe-Skaug.

Barneombudet forsvarer barn og ungdommers rett til undervisning, men Philippe-Skaug mener fritidsaktiviteter er vel så viktig.

Robin-Skaug skriver at ungdom er ansvarlige nok til å holde avstand og ta nødvendige forholdsregler når de trener. Han bruker sin egen sport (tennis) som eksempel der man står på hver sin side av nettet og spriter hender før og etter trening. 14 åringen føler at de strenge tiltakene mot barn og unge gjøres fordi de ikke har en stemme i samfunnet.

-Jeg føler vi blir hardt rammet av tiltak fordi det er enkelt, skriver Robin-Skaug.

I dagens pressekonferanse varslet Regjeringen at det anbefales lettelser for barn og ungdom i Oslo-området. Kommunene kan likevel velge å ha strengere tiltak enn det som ble lagt frem dersom de ser at det er hensiktsmessig. Onsdag trer nye tiltak i kraft i østlandskommunene.