Til sommeren starter realiseringen av et snart 10 år langt hallprosjekt. Og for et anlegg det skal bli!

-Vi har hatt en meget lang prosess. Nåværende styre startet arbeidet i 2012, og jeg har vært med siden 2014, forteller Reidar Nilsen, daglig leder i Oslo Tennisklubb.

Like før jul kunne klubbens medlemmer endelig få en bekreftelse på at hallen blir en realitet.

Hele 11 nye baner bygges. Seks av banene skal være inni den nye hallen, og dessuten kommer det fem baner oppå taket til hallen. Fire av dagens baner blir beholdt, slik at anlegget vil inneholde ni utendørsbaner og seks baner inne. Reidar Nilsen forteller:

-Vårt mål er å bygge et anlegg som blir en fortsettelse av Frognerparken. Et pent parkanlegg, og en hall med klubbhus bygget i sten, tre, glass og med mye slyngplanter på veggene.

Slik vil det nye anlegget bli. Åpning er estimert i starten av 2023. Klubben har hentet inspirasjon fra utlandet.

Slik blir hallen:

 • 6 innendørsbaner
 • 5 baner på taket
 • Minitennis på taket
 • 200 m2 trimrom
 • Resepsjon/Proshop
 • Restaurant
 • Stor utendørs terrasse
 • Takterrasse
 • Innendørs tribune
 • Aktivitets – og møterom
 • Kontorer
 • Garderober m/badstuer

Se videoanimasjon av det nye anlegget

Egentlig har klubben jobbet med hallplaner siden 1980-tallet. Likevel har klubben måtte nøye seg med boblehall med tre baner helt fram til i dag.

I 2012 bestemte styret for at klubben måtte komme seg videre, og satse på anlegg. Uteanlegget ble oppgradert i 2013, og siden har hallprosjektet kommet nærmere og nærmere en realisering. I 2015 vedtok generalforsamlingen å gå for en seksbaners hall.

Siden har det blitt noen justeringer blant annet på størrelsen på anlegget og høyde over bakken. Særlig har avklaringen omkring bane 11 og 12 tatt tid å få på plass. Noen få medlemmer har ønsket å beholde disse, men et soleklart flertall har gått inn for å selge tomten for å kunne finansiere den framtidige hallen. Motstanden har imidlertid ikke kommet i egne rekker, men fra naboene. Klubben har måttet håndtere klager og søksmål, selv etter positiv innstilling fra Byutviklingskomitéen november 2018 og Fylkesmannens vedtak i juli 2020. Naboer har benyttet seg av en servitutt fra 1922 for å klamre seg til håpet om å stoppe tennisklubbens utbyggingsplaner.

Når kommunaldepartmentet 13. november 2020 avviste klagen fra naboene, kunne klubben endelig slå fast at hallen ville bli en realitet. For klubbens trenerteam, administrasjon og de nærmere 1000 medlemmer venter nå en helt ny hverdag etter mange år med bobleball og et slitt anlegg.

-Helt fantastisk. Vi har hatt troen hele tiden. Det har vært gode grunner for gjennomslag, og vi har hatt god støtte underveis av solide advokater, sier Nilsen, og bedyrer at det er stor entusiasme i medlemsmassen for det nye anlegget som er omtrent to år unna.

Det er salget av bane 11 og 12 og tilstøtende område, totalt 3,3 mål tomt, som i stor grad finansierer klubbens nye storstue. Derfor var det viktig for klubben å få godkjenning til å selge tomten til boligutvikler. Det kommer nå trolig inn 20 leiligheter.

Takket være spillemidler, Sparebankstiftelsen DNB, tilskudd fra Oslo kommune og salget av tomten, forventer klubben å slippe gjeld etter at hele regningen på 130-140 millioner kroner ekskludert moms er betalt.

Byggestart er ventet til sommeren.

-Det er estimert 18 måneder eller mer, men er vi heldige kan det hende det blir ferdig på 15-16 måneder, sier en optimistisk og lettet daglig leder i Oslo Tennisklubb.

Her et utvalg medier som har fulgt OTKs hallprosjekt:

E24: Naboer vil hindre byggingen…

Estate: Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter

Akersposten: Slik ser OTK-styret for seg nye Oslo Tennisklubb (videoanimasjon)

Akersposten kommentar