Jonas, snart 9 1/2 år, er en av Norges absolutt største Casper Ruud-fans. Selv sier han at han er helt «bananas».

Det første møtet Jonas hadde med 22-åringen fra Snarøya var litt tilfeldig i 2019 i Bergen. Casper Ruud var på Bergen Tennisarena for å spille oppvisningskamp mot Leyton Rivera. Jonas var tilstede, men hadde ikke rukket å bli bitt av tennisbasillen ennå.

Siden møtet med Ruud i Bergen har Jonas gått fra å være halvbananas til helt bananas Casper Ruud-fan. Slik beskriver han det ihvertfall selv. 9 åringen besitter nok også mer kunnskap om Caspers meritter og resultater enn de aller fleste. Hans ser samtlige av Caspers kamper. Han vet også at Casper, med sine 55 rotasjoner i snitt per sekund, har flere rotasjoner enn gruskongen fra Mallorca (aka Rafael Nadal).

-Jeg vet at han har mest topspin i verden, sier Jonas

I Monte Carlo oppnådde Casper 55 rotasjoner i snitt per sekund. Det var ti prosent mer enn Rafael Nadal i samme turnering sier analysesjefen til Ruud, Øivind Sørvald. Graden av spin i ballen måles i RPS (rotasjoner per sekund).

Idag er Jonas blitt en ivrig spiller selv og spiller for Bergens Tennisklubb. Topspin er mye i fokus for Jonas.

Jonas i tribunen under Davis Cup

Selvom Jonas har t-shirt med påskriften «Casper Topsin-kongen», er det ikke dette som imponerer Jonas mest. Både Jonas og mamma, Irene, er enige om at det er «fair play»-spilleren som imponerer dem aller mest. Jonas liker spesielt godt når Casper overdømmer hoveddommer i sin disfavør.

-Han overdømmer dommer og i tillegg visker ut merke når han mener at motstanders ball er inn, selvom dommer har dømt ballen ut, sier Jonas. Da vet jo alle at ballen må dømmes inn, sier Jonas engasjert.

For 2 år siden var livet ikke like greit for Jonas. Mammaen Irene hadde hatt kreft og øverst på ønskelisten til jul var en kreftfri mamma. Siden mamma fortsatt er kreftfri, er det øverste ønsket siste året byttet ut med en reise til en ATP-turnering for å se Casper Ruud. Alle sparepengene hans er gått til sparing til dette.

Men pga Koronapandemien har dette ønsket vært vanskelig å få oppfylt. Jonas og mammaen hans, Irene, møtte Lele Ruud under NM i Frognerparken. Lele er mammaen til Casper. Hun tipset Jonas om Davis Cup i Oslo i september. Da åpnet det seg straks en mulighet for Jonas for å se idolet sitt spille tennis likevel.

Jonas møtte Casper Ruud utenfor Oslo Tennisarena under Davis Cup

-Jeg må klype meg i armen og tror fortsatt ikke det er virkelig, sier Jonas

Idag må Jonas bruke bildebevis for å virkelig tro at han har vært i Oslo og møtt ham igjen.

-Det var veldig hyggelig at Jonas tok turen helt fra Bergen for å heie på oss under Davis Cup. Jeg husker selv hvor moro det var da jeg var ti år og fikk reise for å se mine forbilder, sier Casper Ruud til norsktennis.no

– Det er fantastisk at Casper er topp 10 i verden, men for meg er han alltid nr 1, sier Jonas avslutningsvis.

Etter onsdagens Davis Cup trekning ligger det an til at Jonas nok engang kan se idolet sitt på norsk jord. Norge møter Ukraina 26. november i Oslo.