Over 50 trenere fra norske tennisklubber møtte opp fysisk eller digitalt til en lærerik work shop med den inspirerende kanadiske fysiske treneren Dean Hollingworth. Aldri tidligere har så mange vært med på et etterutdanningskurs i regi av NTF.

de Øivind Sørvald (utviklingssjef NTF) med sin gode venn og kollega Dean Hollingworth.

– Det er glimrende! Å engasjere og motivere trenerne slik at de kan utvikle seg videre er akkurat det vi ønsker. Hvis trenerne kommer hit og tar med seg et par ting hver gang så vinner norsk tennis mye på det, sier NTFs utviklingsansvarlig Øivind Sørvald.
Sørvald, som kjenner Hollingworth godt gjennom flere års samarbeid, er glad for at interessen for slike samlinger er så stor.

– Jeg tror alle trenger påvirkning utenfra. Det skaper litt diskusjoner og man blir påminnet presisjonen i arbeidet. Det å passe på kvaliteten er helt avgjørende hvis vi skal lykkes med både å få folk til å spille tennis lenge og til å bli så gode som de kan bli. Det å delta på kurs er en av måtene å sikre kvalitet på, oppsummerer Sørvald.

Susana Hernandez får kyndig veiledning fra Dean Hollingworth.

Susana Hernandez, trener i Njård TK, var en av de som storkoste seg de to timene Hollingworth tok trenerne «back to basics».
– Dean ga oss veldig interessante perspektiver på hvordan man kan bli raskere, mer effektiv og smartere i fotarbeidet. Slik når man flere baller på banen, får bedre balanse og kan slå som Novak Djokovic, smiler hun.

Back to Basics


36-åringen er opprinnelig fra Colombia bor i Oslo med mann og to barn. Selv har hun spilt tennis på internasjonalt nivå og har vært trener rundt om i verden i snart 20 år. – NTF er veldig flinke på å arrangere interessant etterutdanning for oss trenere, og det setter vi veldig stor pris på. Som trener er man mye alene med spillerne, derfor prøver jeg alltid å delta på disse work shopene. Det har stor verdi for meg å møte andre trenere samt å få ny informasjon og inspirasjon. Slik kan vi hjelpe utøverne i klubbene våre til å bli enda bedre.

Fotarbeid og split step ble grundig gjennomgått

Dean Hollingworth som blant annet har reist som fysisk trener med Wimbledon-finalist Eugenie Bouchard i tre år og jobbet tett med en av verdens beste double-spillere Elena Vesnina, skulle gjerne hatt enda mer tid med de norske trenerne.

– Mitt mål er alltid å hjelpe trenere til å bli bedre, ta med seg det de lært i dag tilbake til klubbene og ut til elevene slik at sluttproduktet er at utøverne får mulighet til å bli så gode som mulig. Det ble en super økt, som gikk alt for fort. Trenerne var engasjert og spørsmålene var gode, så det var en veldig god opplevelse, oppsummerer han.

Som alltid var det månedlige etterutdanningskurset gratis for alle som er medlem av Trenerforeningen. Hvis du ikke allerede er medlem, les mer om fordelene og finn innmeldingsskjema her.