Oslo Rullestol Tennisklubb er foreløpig landets eneste i sitt slag, men rullestolene ruller inn dørene i stadig flere tennishaller rundt omkring i landet.

Ett av stedene hvor det nå vokser fram et rullestoltennismiljø, er Stavanger. For litt over et år siden startet Stavanger Tennisklubb opp med et rullestoltennistilbud. Klubben sendte trenere på kurs i regi av Norges Tennisforbund, og fikk låne fire rullestoler. Det siste året har klubbens trenere gjennomført ukentlige treninger.

Dermed valgte Norges Tennisforbund å legge en nasjonal rullestol-samling til nettopp Stavanger for å understøtte det nyoppstartede rullestolmiljøet i klubben. Fem tilreisende østlendinger og tre Stavanger-spillere deltok på samlingen som gikk fra fredag til søndag.

-Det var en vellykket og kjempefin samling, sier en fornøyd Einar Enevoldsen. Han deltok på samlingen i helgen og er prosjektleder i Para-tennis i Norges Tennisforbund. Han gleder seg over at det blir stadig flere rullestoler i norske tennisklubber.

– Det er positiv vekst. Vi nærmer oss 30 aktive utøvere, og det er nå aktivitet i Bergen, Stavanger, Halden, Lillehammer og Oslo. Vi er på gang i Sandefjord, og 14. november skal vi ha en demo i Kristiansand, forteller Einar Enevoldsen, prosjektleder for Para-tennis i Norges Tennisforbund.

Fornøyde deltagere på helgens NTF-samling i Stavanger.
Sindre Mikkelsen ledet helgens NTF-samling, og er til vanlig fast trener for klubbens deltagere på rullestoltennistreningene. (Foto: Einar Enevoldsen)