Landslagsansvarlig Fredrik Lovèn har planen klar for hvordan Norge skal få frem toppspillere.

-Det høres ut som et vanskelig mål, med spillere i både Grand Slam Junior og Senior, men jeg mener absolutt at dette skal være mulig for oss. I den siste Grand Slam-turneringen hadde vi med to norske spillere. I de siste årene har våre spillere vært representert i Grand Slam Jr, men vi ønsker hyppigere deltagelse i disse mesterskapene. I tillegg til dette har vi spillere som er blant de 100 beste på Tennis Europe-rankingen. I Davis Cup er vi i Group 1 og Billie Jean King-cup (tidligere Fed Cup) er vi i Group 3, med klare målsetninger og gode muligheter for opprykk i år. Men vi må jobbe sammen med klubb og trenere for å bli enige om den beste veien til målet. Dette skjer ikke over natten, det kreves hardt arbeid over lang tid, sier Fredrik Lovèn

Idag er Norge i divisjon 1 i Davis Cup. Også på jentesiden har Norge mange gode jenter som har gode muligheter for opprykk i Billy Jean King Cup i 2021. Norge har mange gode spillere idag, med Grand Slam-spillere både i double og single. Fredrik Lovèn presiserer at kommunikasjon og samarbeid mellom klubb, trenere og NTF er forutsetningen for at vi skal lykkes med NTFs overordnede mål.

-Et delmål er å sikre bedre resultater og prestasjoner i juniormesterskapene som Winter Cups, Summer Cups, EM og Nordisk. Da må Norge være bedre forberedt. Dette gjøres ved å styrke samarbeidet og veilede klubb/klubbtrener med hyppige klubbesøk der den landslagsaktuelle spilleren trener til daglig. I tillegg til dette inviteres landslagsaktuelle spillere på samlinger for ytterligere å forberede spilleren for europeiske mesterskap, fortsetter Lovèn.

-De eldre landslagsaktuelle spillerne, fra 16 år og oppover, får tilbud om tennistrening og fystrening på OTA mandag til fredag. Denne treningen er for de beste spillerne, men har til hensikt å få inn noen av de yngre spillere slik at vi skaper et godt treningsmiljø der vi viser at man kan bli god i Norge. Dette bidrar til å holde kostnadene nede for de spillerne som ønsker å satse for fullt på en tenniskarriere, sier Lovèn

-Et ytterligere tiltak for å holde prislappen nede er at vi i 2021 arrangerer maks antall Tennis Europe U14/U16-turneringer og ITF-turneringer i Norge, i tillegg til å støtte arrangører økonomisk. På denne måten får våre spillere møtt internasjonale spillere i Norge. Vi hever også statusen på våre Grand Prix-turneringer ved å, også her, støtte økonomisk slik at de aller beste spillerne vil være med og bidra til å heve nivået på hjemmebane, fortsetter Lovèn.

-Bra matchtrening og turneringer i Norge, et godt treningsmiljø, samt hjelpe, samarbeide og veilede klubb og klubbtrener er veien å gå i 2021, oppsummerer landslagsansvarlig Fredrik Lovèn. Lovèn planlegger å bruke 2021 på å oppsøke de beste treningsmiljøer i verden til inspirasjon og for videreutvikling av norsk topptennis.

I 2021 arrangerer Lovèn samlinger for spillere som er aktuelle for å representere Norge i Winter Cups. Pga den pågående pandemien blir Winter Cups trolig erstattet med et alternativ i Sverige (u16, 5.-7. feb og u14, 28. feb-2. mars). Uttak for første samling vil skje første uken av januar.
U16 har samling 29.-31. januar, U14 har samling 19.-21. februar. Det blir også en fyssamling på tvers av kullene U14/U16/U18 helgen 1.-2. mai. Til fyssamlingen blir topp 4 i hvert årskull tatt ut.