Gold badge dommer Julie Kjendlie er ganske sikker på hva som er viktigst når man spiller kamp uten dommer.

På Webinar i regi av NTF med Grand Slam dommer Julie Kjendlie siste uke, var det fokus på tennisetikette. -Vi har tennisetikette for at ting skal gå så smidig og sportslig som mulig på og rundt banen, sier Julie Kjendlie

Kjendlie er en av verdens beste tennisdommere. Hun er på den eksklusive listen over dommere med «gullmerket», Det internasjonale tennisforbundets (ITF) høyeste dommerutmerkelse. I dag er det 31 dommere med «gullmerket» i topptennisen. Kjendlie er blant de 11 kvinnene som har utmerkelsen. 

Kjendlie kan dermed med tyngde fortelle spillere at det er viktig å vise god sportsånd på banen. I det ligger det blant annet å respektere starttid, men også tiden mellom poengene. Det er viktig å si stillingen høyt før hvert poeng, fordi da er dere til enhver tid enig om stillingen. Det er også sportslig å anerkjenne et bra slag fra motstanderen. Man vil helst ikke se spillere som feirer motstanders feilslag. Som spiller forplikter man også å kunne reglene. I kamper uten dommer så gjelder regelen; er man usikker, så er ballen god/inne. Tvilen skal komme motspilleren til gode. I tillegg er det god sportsånd å si ifra seg poeng, dvs innrømme «touch» eller to sprett.

Avslutningsvis er det viktig å anerkjenne motstander etter kampslutt, uansett om man vinner eller taper. Det samme gjelder ovenfor dommeren, om man skulle ha det.

For ordens skyld, «touch» er ikke det samme som «let». I Norge gjør mange den feilen å kalle en serve som treffer nettkanten og så ned i riktig serverute, for «touch». Det er en «let». En «touch» er hvis du berører nettet mens ballen er i spill.