Storslagen Landsturnering U12 på Ullern

1861

Et av de store arrangementene i norsk tennis er den årlige Landsturneringen U12. I år er det Ullern Tennisklubb som arrangerer; og det gjør de i beste Ullern-stil. Et gjennomført flott arrangement.

En god start på sommerferien

– Vi ville gi barna en topp start på sommerferien. Det var det første vi ble enige om, da vi startet planleggingen av Landsturneringen, sier Ullern TKs daglig leder og turneringsansvarlig Jesper Bollius.

Bollius har satt seg for seg selv på ene tribunen, for å se turneringsdagen på litt avstand. – Det er ganske intenst i sekretariatet, så i blant må jeg trekke meg litt unna for å se at alt går som planlagt.

En god start på sommerferien…

Fantastisk foreldregruppe

– Først må jeg få fremheve og takke de fantastiske foreldrene som stiller opp, fortsetter Bollius. – Vi har en foreldregruppe på 25 personer som virkelig står på. Flere av dem har sine dedikerte ansvarsområder. Uten dem hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et så stort arrangement.

Stort arrangement

For et stort arrangement er det. 231 barn er påmeldt, fordelt på 56 puljer i innledende puljespill single. Nærmere 800 kamper skal avvikles på Ullern og på Stabekk. Bollius fremhever at Stabekk TK har vært svært imøtekommende og hjelpsomme med gjennomføringen av alle kampene.

– Vi arrangerte Landsturneringen også i 2015. Da var det 146 spillere påmeldt, så det er en gledelig utvikling på turneringen. I dag starter mixed double, med 100 spillere og 50 mixed-par.

Vi kommer ikke utenom værmeldingen for turneringen…

– Med været har vi hatt hell i uhell. Vi fryktet det verste, da vi så værmeldingen for uken. Men store nedbørsmengder til tross, foreløpig har vi kun spilt innendørs to formiddager, sier Jesper.

Tennis er mer enn det som foregår ute på banen

Mer enn bare kampavvikling…

Èn ting er alle kampene som skal avvikles. Noe annet er rammene rundt. Og her har Ullern virkelig gjort jobben…

Det første som møter oss på anlegget er et partytelt innredet med sofa og stoler, hvor spillere og de som ønsker kan slappe av i skyggen.

Ved siden at teltet er det satt opp Wilson-stand med strengeservice, hvor dagens servicemann er Henrik Villanger.

Utenfor klubbhuset er det iskrembod – med kø av iskrem-glade barn. To Ullernbarn har hendene fulle med å ta i mot bestillinger på jordbær-, sjokolade- og all verdens smaker på iskremkulene – servert i kjeks eller beger.

På andre siden av klubbhuset grilles det pølser og hamburgere – med diverse tilhørende garnityr. Vi skammer oss ikke over å innrømme at det ble tilbragt litt ekstra tid her…

Sekretariatet er turneringens hjerte og hjerne – og en trykkoker gjennom arrangementet. Her treffer vi Edvard Porsmyr Hansen. Han svarer i telefonen og noterer beskjeder, mens han forteller noen foreldre at datteren og makkeren har neste kamp på bane 3.

Iskrem-sjefene…

Lite diskusjoner og bra oppførsel

– Det har heldigvis vært lite diskusjoner og uoverensstemmelser, sier Fredik Foss. Han er for anledningen walking umpire. – Kun noen få ganger har jeg vært ute på banene. Oftest diskuteres det om ballen er ut eller inn. Det er viktig å huske at hvis man er i tvil, så er ballen god og skal spilles på, sier han. – Og heldigvis har det vært få tilfeller av litt for engasjerte foreldre.

Til historien hører også at Ullern stiller med dommere i kvart-, semi- og finaler.

Det er både travelt og folksomt på anlegget. Utenfor klubbhuset og på benkene på andre siden av banene sitter tett med tilskuere. Det prates livlig og stemningen er høy i ettermiddagssolen.

Flere vi snakket med mente dette var den flotteste turneringen de har vært på. Det ligger mye – veldig mye – arbeid bak et slikt arrangement.

Disse åtte dagene skal Ullern Tennisklubb være veldig stolte av!

Turnerligsansvarlig Jesper Bollius og «NK» Edvard Porsmyr Hansen