I tre uker i sommer har totalt 600 barn og unge i alderen 6-12 år deltatt gratis på Zucca Summer Camps. I 2023 er for første gang tennis tatt inn som en av aktivitetene på Breivoll Gård til stor glede for barna.

Det var høy aktivitet og god stemning på den idylliske gården ved Vinterbro, en halvtimes kjøretur fra Oslo, da NTF var innom i uke 28. Fra mandag til fredag (ca 10-15.30) har de 200 unge deltakerne hver uke fått mulighet til å prøve både klassiske sommeraktiviteter og mange ulike idretter fra baskeball, frisbeegolf og tennis. Fokuset ligger på mestring gjennom lek og vennskap gjennom inkludering.

– Tennis har vært veldig populært og vi har fått gode tilbakemeldinger i evaluveringen på at mange av deltakerne synes det var spesielt gøy å prøve tennis. Nytt av året er at vi ønsker at barna skal få et større tilbud på å prøve ulike idretter. Det er et lavterskel tilbud, men vi fikk veldig god hjelp av Christian Grind i Norges Tennisforbund og har fått låne tennisutstyr og fått et tilpasset aktivitets-opplegg som er enkelt å gjennomføre for aktivitetslederne, forteller prosjektleder Julie Grime Engely i Zuccarellostiftelsen.

Prosjektleder Julie Grime Engely sammen med kollega Kasper Kolstad i Zuccarellostiftelsen (Foto: plus.no)

Høyt gress, men moro likevel
– Det eneste som kunne vært bedre var at vi hadde litt kortere gress her så ballen spretter litt bedre, ler Engely.
Aktivitetsleder Max Flinstad har med to grupper barn ved de to tennisnettene og holder aktiviteten i gang med et stort smil om munnen til tross for at ikke spilleforholdene er helt optimale.
– Det er givende å se gleden hos barna som prøver tennis, så blir spillet som det blir her. Det viktigste er at de har det gøy, får prøve nye aktiviter og kjenner på mestring, smiler Flinstad.

Aktivitetsleder Max FlinstadGeneralsekretæren hyller initiativet

Aslak Paulsen i NTF er utrolig takknemlig for at Zuccarellostiftelsen muliggjør at så mange barn får stifte bekjentskap med tennis.
– Tennis er en sport alle kan ha fra tidlig alder til sent i livet. Jeg håper derfor at barna som nå har fått prøve tennis gjennom Zucca Summer Camps har fått øyne opp for tennis og fortsetter å spille i en klubb i nabolaget. Når det skjer håper NTF at våre medlemsklubber tilbyr og tilrettelegger et lavterskel tilbud som alle har anledning til å delta på, sier generalsekretæren.

Mulighet for personstipend
Zuccarellostiftelsen opplyser om at det i år satt av 500.000 kroner i budsjettet øremerket personstipend til deltakerne.
«Vi planlegger for flere idretts-aktiviteter på campene enn tidligere år, og hvis ditt barn ønsker å starte med en idrett fra høsten av, men det er utfordrende for deg/foresatte å betale for disse – så vil det være en god anledning for å søke og motta personstipend til at barnet skal kunne starte opp med en aktivitet fra høsten,» står det på stiftelsens nettside.