I et innlegg i torsdagens utgave av Budstikka.no, Asker og Bærums lokalavis, utfordrer styreleder i Stabekk tennisklubb tiltakene Bærum kommune nå har nedfelt i kommuneforskriftene.

-Racketsport, kanskje særlig tennis i vår region, har den fordel at det ikke er en kontaktsport. Tennis utføres med inntil fire personer på en bane som er 600 kvadratmeter stor, det er over 10 meters takhøyde og gode luftventilasjonsforhold, sier styreleder i Norges største tennisklubb Egil André Berglund

Styreleder i Stabekk Tennisklubb, Egil André Berglund

Klubbene i Bærum mener at en del grep som er gjort i koronaforskriften medfører at tennis nå blir uforholdsmessig regulert og stengt ned. Aktiviteten har gjennom forskning og erfaring blitt ansett som lite risikofylt som smittespreder.

-For de eldste av våre medlemmer oppleves dette som ukens høydepunkter, og det er neppe en kontroversiell påstand at denne aktiviteten er sterkt delaktig i å holde denne særlig sårbare gruppen frisk og borte fra aldershjem og sykeseng, fortsetter Berglund i sitt innlegg.

Bakgrunnen for innlegget er at Bærum kommune har valgt å følge Oslo kommune som har forbud mot innendørs trening- og fritidsaktiviteter for dem over 13 år. Innlegget er et håp om at kommunens politikere ser med nye øyne på denne realiteten innen neste vurdering av forskriftens regler 14. desember.

Se artikkelen i sin helhet her: https://www.budstikka.no/debatt/idrettsaktivitet-blir-uforholdsmessig-regulert-og-stengt-ned/616371!/?fbclid=IwAR3y_L1qSIOOuO3pk8oXByXRz_txjvOdFyfZOepMe0tiQ7T0qAKuVELyaBY