Mosjøen Tennisklubb opplever ny giv og deltar for første gang på 14 år med et lag i seriesystemet. Debuten i helgen endte med to solide seirer og en overkjøring den andre veien.

-Det var Ola Monsen som i fjor foreslo at Mosjøen tennisklubb burde prøve seg i divisjonstennisen igjen. Klubben har de siste årene jobbet en del med rekruttering av yngre spillere, og i den forbindelse har vi fått klubbtøy med egen logo. Det er viktig å profilere oss, så vi tenkte at vi gamlegutta må gjøre vårt for å få litt oppmerksomhet rundt klubben, skriver Eivind Pedersen til norsktennis.no

Her fra første del av lagkampen mot Steinkjer – en annen klubb som har kommet tilbake etter mange magre år. Fra venstre: Håkan Röjler, Daniel Bjørge Aalberg, Tor Leonard Thun Nilsen, Christian Oshaug, Lincoln Trent Leeder, Eivind Smestad Pedersen, Cristian-Silviu Donea.
Andre del av lagkampen mellom Mosjøen og Steinkjer.

Både lagkapteinenen selv og nevnte Monsen var med da Mosjøen spilte lagkamper sist. De var usikre på hvor de stod etter så mange år borte fra seriesystemet.

-Vi hadde egentlig ingen forventninger i comebacket, siden vi ikke kjente nivået på de andre lagene. Det var derfor gledelig at vi slo både Trondhjems TK 2 og Steinkjer TK. NTNUI har et høyt nivå på alle sine spillere, så det ble overkjøring fra de unge studentene. Hele laget vårt er fornøyd med helga, og vi ser frem til de resterende kampene mot Bodø og Tromsø til høsten. Vi har lyst til å gjenta dette til neste år, forteller Pedersen.

Ola Monsen, Lincoln Trent Leeder, Eivind Smestad Pedersen, Cristian-Silviu Donea.

Mosjøen Tennisklubb har opplevd en oppblomstring de siste sesongene. Norsktennis.no har tidligere fortalt om stegene mot en mer aktiv klubb.

-Vi er rundt 45 medlemmer i klubben, men kunne sikkert vært over 200. Aktiviteten er høy på de to kommunale banene som er åpne for alle, det er faktisk kø for å få spille. Siden det er gratis å spille, er det ikke så mange som melder seg inn i klubben. Klubben disponerer helt for seg selv en grusbane, så vi må bare bli flinkere til å få frem fordelene med det å spille på grusbane og komme inn i et sosialt nettverk med likesinnede, forteller Pedersen.

Klubben har ingen innendørsbaner, men rundt 10 barn og ungdom har trening én gang i uka på parkett i idrettshallen gjennom vinterhalvåret.