NTFs Grand Prix Sommer Tour 2021 er allerede godt igang og består av 6 delturneringer i perioden 17.juni til 29.juli. Både Svelvik, Holmen og Mjøndalen har gjennomført sine delturneringer, nå gjenstår Stavern, Sandefjord og Nittedal.

-Det har vært et mål for NTF å ha et bra tilbud for våre beste spillere. Det senker prislappen og spillere trenger ikke å reise ut av Norge for god matching. Derfor har vi valgt å støtte Grand Prix Summer Tour økonomisk og vi er svært takknemlige for at vi har fått engasjerte arrangører slik som Anders Borg, sier landslagsansvarlig Fredrik Lovén.

Turneringene deles inn i kategorier basert på prispengenivå. Det kåres en sluttvinner basert på et poengsystem og det utbetales premier til de tre beste sammenlagt i hver singleklasse. Norges Tennisforbund har lagt inn 120 000 kroner i premiepott til de beste 3 herrer og damer. I tillegg får arrangør økonomisk støtte til gjennomføring av GP.

-Bra turneringer på hjemmebane gir også høyere status for tennis med tøffere kamper som er så viktig for spillere som vil utvikle seg, forteller landslagsansvarlig Fredrik Lovén. Derfor støtter Norges Tennisforbund arrangører av Grand Prix økonomisk.

Collegespiller Simen Sunde Bratholm er hjemme på ferie og spiller Lexus Norwegian Open Grand Prix Sommer Tour, foto Norwegian Open

Mandag 12. juli startet en egen «tour i touren» med to stk kategori 1 Grand Prix (Lexus Norwegian Open Grand Prix Summer Tour). I år er premiepotten økt fra i fjor og setter enda en ny premierekord med 280.000 kroner i premiepenger totalt for serien som består av 2 hovedturneringer samt en Masters for de seks beste.

-Vi har som selskap drevet med tennisturneringer i mange år. Det startet i Liverpool i 2002 og jeg synes det er kjempegøy å jobbe med og oppleve tennis på ett høyt nivå. Gjennom årenes løp har vi hatt utrolige mange gode spillere på eventene våre i nettopp Liverpool, sier Anders Borg som arrangerer Lexus Norwegian Open Grand Prix.

Henrik Baumann og Anders Borg under fjorårets Lexus Sommer Tour i Stavern

Lexus Tour består derfor av GP Larvik og Stavern og GP Sandefjord før den avsluttes med en Masters i Stavern. Norwegian Open, ved Anders Borg, har fått gode sponsorater fra Lexus, Formuesforvaltning, Viking Redningstjeneste, Sector Alarm og Rica Eiendom og støtte fra Norges Tennisforbund

-Jeg mener det er utrolig viktig for utviklingen av norsk tennis å ha så mange internasjonale turneringer på hjemmebane både for de som skal satse på en tenniskarriere men også for de spillerne som vil spille college i USA. Vår nåværende Grand Prix Tour er også en ypperlig anledning for spillere som Malene Helgø å tjene litt ekstra penger på hjemmebane og få vist seg frem til potensielle sponsorer i tillegg til at våre beste juniorer får flott matching mot eliten av norske tennisspillere, fortsetter Borg.