-Jeg er nysgjerrig på hvor lett eller hvor vanskelig det er å bli god i tennis, sier Morten Asbjørnsen til Haugesunds Avis

I nettserien «Du og jeg, Casper» skal TV 2 vise hva som skal til for å ha glede av tennis.

Morten Asbjørnsen er sportsjournalist i TV 2 og har tennis som fagfelt. Gjennom sitt yrke følger han Casper Ruud og ble nysgjerrig på hva som skal til for på mestre denne idretten. Det var slik han kom på ideen til nettserien som har arbeidstittel, «Du og jeg, Casper».

Serien skal kulminere i en match mellom Asbjørnsen og Casper Ruud. Først må han jobbe hardt, ekstremt hardt, og lenge. Han må endre livsstilen, endre kosthold og trene hver dag. Livsstilen hans har vært ytterpunktet til Casper Ruud, i altfor mange år.

Norges tennisforbunds visjon er «Flere skal spille mer tennis og de skal spille hele livet». Det er flott at mediene bidrar til å fortelle om idretten vår og inspirere flere til å prøve tennis.

-Morten har stupt inn i tennis og blitt godt kjent med sporten. Morten retter nå fokus på hva tennis kan gi han og hvor langt han kan nå på et år. Utfordringen han har lagt på seg selv er helsebringende, livsforlengende og helt rått. NTF skal bidra og heie på han hele veien. Jeg er helt sikker på at han vil oppnå det han søker. Helse, utvikling og tennisglede!, sier Aslak Paulsen, generalsekretær i Norges tennisforbund.

På veien til målet skal Asbjørnsen får eksperthjelp av en rekke eksperter. Analysesjef i Team Ruud, Øivind Sørvald, veileder ham med det tennistekniske, fystreneren til Casper Ruud, Marcel Da Cruz (Magnat) hjelper til med å sette opp treningsplan i tillegg til en rekke andre bidragsytere.

Morten Asbjørnsen kartlegger fysisk form på Magnat i Oslo

-Dette vil Morten få til! Han har god koordinasjon og har ballfølelse, det vil gi rask mestringsfølelse når han setter i gang den «seriøse» tennistreningen, sier Øivind Sørvald.

Allerede under første innspilling ble det klart at Asbjørnsen må ta tak. Flere tester viser at faren for alvorlige sykdommer er stor.

-Det var dette sparket i rævva jeg trengte nå, sier Asbjørnsen til Haugesunds Avis, men understreker at han gleder seg til det neste halve året.

Serien er planlagt premiere i januar 2023