Selv om pandemien langt fra er over, er klubbene i gang med å arrangere de første turneringer etter mange måneder med turneringsforbud.

Holmenkollen og Kolbotn måtte avlyse sine turneringer sist helg, i likhet med alle andre turneringer på terminlisten i 2021. Nå er tennis-Norge sakte, men sikkert på vei ut av turneringsdvalen.

På Vestlandet har både Stavanger og Bergen arrangert turneringer nylig. Pinsehelgen ble populære Juvesen cup arrangert med 134 deltagere.

-Det var stor glede blant de som endelig fikk spille turnering igjen. Alle var positive, forteller turneringsleder Ole Storhaug i Stavanger Tennisklubb.

Ole Storhaug (til venstre) fra en mer hektisk turneringsperiode. Stavanger Tennisklubb har begynt å arrangere turnering igjen etter noen måneder turneringsdvale. (Foto: Espen Hildrup)

-Det er generelt liten forståelse for at man ikke kan spille tennisturnering når det er få personer på stort areal, sier Storhaug. Selv om det var tresifret antall deltagere med på turneringen, så er dette spredt utover hele dagen og i løpet av fire dager.

Klubben var i dialog med kommunen i forkant av turneringen, og holdt seg innenfor de nasjonale retningslinjene. På grunn av restriksjonene var det kun voksne fra egen klubb som deltok fra kommunen. Tennisspillere under 20 år har nå lov til å konkurrere mot spillere fra andre kommuner innenfor regionen, og derfor kom det juniorer fra Bryne og Randaberg i tillegg til arrangørklubben.

Ole Storhaug håper at det blir mulig å inkludere voksne fra naboklubbene når neste Juvesen cup skal arrangeres allerede siste helg i juni.

Kommende helg kommer også Oslo-klubbene i gang med turneringer, om enn i begresede former. Holmenkollen Tennisklubb fikk klarsignal i forrige uke og hev seg rundt og inviterte til U11-turnering. Denne gang er det satt en begrensning på 30 deltagere – og kun fra klubber innenfor Oslo kommune. Turneringen ble allikevel raskt fulltegnet.

-Det har vært et veldig trykk. Vi kunne hatt det dobbelte, forteller Stine Aunli Skabo i turneringskomitéen i Holmenkollen Tennisklubb.

-Det er veldig mange som er sulteforet på å få spille, sier hun.

En annen begrensning klubben setter for turneringen er at deltagerne kun får ta med seg en forelder hver. Klubben har forberedt seg til turneringen i samråd med Norges Tennisforbund for å være sikker på at turneringen er innenfor retningslinjene.

Barn kan omsider spille turnering igjen – foreløpig med klare begrensninger. Dette er fra en turnering på Ullern et tidligere år. (Foto: Espen Hildrup)