Mette Bugge er eneste norske journalist under Roland Garros. Norske mediehus hadde nok sendt ned flere journalister, hadde det ikke vært for karantenehotellet som venter når journalistene reiser hjem fra Paris. Aftenpostens Mette Bugge er fullvaksinert og synes ikke det er et for stort offer med noen dager på hotell. (Bildet i toppen av artikkelen er fra 2019 da det var tillatt å være nær utøver og uten munnbind.)

-Jeg synes dette er kjempegøy. Jeg har holdt på med idrett hele livet. Jeg har vært «allround» sportsjournalist og har dekket både langrenn og hopp og så har jeg alltid spilt håndball selv. For 2,5 år siden tok jeg i en racket for første gang og fikk bekreftet at jeg hadde litt teft for tennis, sier Bugge med et smil.

Mette Bugge vil gjerne lære mer om tennis. Hun opplever også den enorme interessen som er kommet med 22 år gamle Casper Ruud. Da er det fint å være tilstede under den gjeveste turneringen for grusspesialister, slik som Casper Ruud. Som journalist må Bugge nå skrive for et publikum som ikke nødvendigvis har spilt tennis selv eller kan for mye om tennis.

-Man har jo mest interesse for den idretten man selv har bedrevet, slik som fotball, ski og håndball. I Norge har ikke alle spilt tennis. Alle har ikke fått tennis inn med morsmelken, forklarer Bugge.

Bugge forteller at hun husker en tid da det var kun kampene fra Wimbeldon som ble vist på TV i Norge. Nå har norske seere tilgang til de fleste turneringer på touren. Selvom det meste spilles på bortebane, er synlighet viktig for sporten i Norge.

Mette Bugge er tilstede som eneste utsendte journalist fra Norge. Her er hun avbildet på Court Philippe Chatrier. Foto: privat

Mette Bugge har jobbet som journalist i Aftenposten i 43 år.

-Jeg var her (i Paris) da Christian Ruud hadde vunnet over Thomas Enqvist i 2. runde i Roland Garros i 1999, forteller Bugge.

Thomas Enqvist var ranket som nr 4 på ATP-listen i 1999 og var i finalen under Australian Open samme året. Det var en sensasjon at nordmannen vant over svensken i 2. runde i Paris.

-Jeg var egentlig i England for å dekke en dansekonkurranse i Bristol da sjefen ringte og sa at vi måtte komme oss til Paris fordi Ruud spilte 3. runde i French Open, forteller Bugge.

Dette ble starten på Bugges tennisjournalistkarriere. Idag følger hun norsk tennis tettere. Hun var blant annet tilstede da Casper Ruud ble Norgesmester som 15 åring og hun var tilstede under det ekstraordinære forbundstinget i juni ifjor.

Les Mette Bugges artikler fra Paris her

Idag, 22 år etter første møte med norsk tennis, er Mette Bugge igjen på plass i Paris. Sønnen til Christian Ruud har overgått sin far og blitt en ny norsk verdensstjerne i tennis.

-Resultatene fra Casper Ruud påvirker interessen. Han spiller en stor rolle for norsk tennis og for norsk idrett. Nå kommer tennissporten virkelig frem og interessen øker, sier Aftenposten-journalisten

Bugge tror at Casper-effekten kommer av at Casper Ruud leverer resultater, det snakkes om ham, vi kan følge ham på TV og han viser at det faktisk går an å hevde seg i verdenstoppen som nordmann. Dessverre er det for få innendørsanlegg i Norge til å ta imot denne enorme interessen, påpeker journalisten.

-Jeg tok en prat med Svein-Espen Lindås Olsen, som representerer Stabekk tennisklubb (Norges største klubb målt i antall medlemmer), og han forteller at det er ventelister på alle voksenkurs, sier Mette Bugge. Nå må det jo belyses det faktum at det er for få haller til å ta imot denne enorme interessen. Har man ikke anlegg, kan man jo ikke spille heller, sier Bugge avslutningsvis.