I går var det åpning av den nye boblehallen på Snarøya. Klubbens helårskapasitet øker med dette fra tre til fem baner.

-Boblen er fin og lys og de to banene er rehabilitert med et kunstgrusdekke som ikke støver. Dette gir et godt inneklima for både spillere og trenere. Dekket drenerer også meget godt. Det gjør at det er mulig å spille på banene umiddelbart etter nedbør og også når det duskregner. Tilgjengelig spilletid i utesesongen økes dermed også vesentlig sammenlignet med de tradisjonelle grusbanene som lå der fra før, sier anleggskonsulent Helen Sterud som var tilstede under åpningen på tirsdag.

Miljøvennlig kunstgrus inne i boblen

-Selv om vi ønsker oss flere fasthaller er det mange fordeler med boblehaller også. De gjør det mulig å få helårskapasitet uten å «ofre» utebanene. Dessuten er de vesentlig rimeligere i anskaffelse og mye raskere å sette opp enn fasthaller, sier Sterud.

-Det som vanligvis er ulempen med boblehaller er at de er energikrevende å varme opp, slik at de er dyre i drift og heller ikke det mest miljøvennlige alternativet. Snarøya har imidlertid med god støtte fra Bærum kommune investert i en avansert og svært effektiv varmepumpeløsning med et styresystem som gjør at energiforbruket og kostnadene reduseres drastisk. Bio-olje brukes bare som et supplement i de virkelig kalde periodene. Vi gratulerer med et flott tilskudd til anlegget og ønsker klubben lykke til med videre utvikling!, avslutter Sterud

– Dette er en flott boble og det er gledelig at hjemmeklubben til Casper Ruud nå får plass til flere spirer som kan spille med rød og oransje baller på kunstgrusen som er tilrettelagt for å skape et godt inneklima. Vi ønsker jo aller helst at tennis-Norge skal utvides med flere haller, men når boblen er eneste alternativet, er det mye bedre enn at det ikke blir mulig å spille i det hele tatt for mange, sier markedssjef Håkon Bjercke. NTF fikk æren av å klippe snoren på den offisielle åpningen sammen med daglig leder Lilian Kollerud Johansen. Bjercke er selv fra Snarøya.

Blant de fremmøtte var representanter fra Bærum kommune, entreprenør og utbygger, Snarøya Vel ved Bettina Due og cuerlinghall-nabo og tennisentusiast, Dordi Nordby.

Snarøya TK stod for bevertning av kaffe og en marsipankake pyntet for anledningen. Bjercke gratulerte Kollerud Johansen og resten av klubben med sitt fine tilskudd.