Dagsturneringer ser ut til å lokke noen litt sjeldnere segment til konkurransearenaen.

I alle fall hvis vi skal dømme etter Holmens erfaringer med dagsturneringer de siste par årene.

En stor andel av helgens turneringsdeltagere på Holmen var i aldersgruppen 25-40 år. Alle som har fulgt med i norsk tennis en stund har observert at denne aldersgruppen ikke akkurat dominerer turneringstablåene rundt om i Norge. På Holmens UTR dagsturneringer har dette bildet endret seg noe i det siste.

Det tror turneringsleder Knut Eirik Bartnes har med turneringsformen å gjøre.

-Konseptet med at alt spilles på en dag gjør det enklere å bli med. Det er ikke alltid så enkelt for noen med familie å sette av en hel helg, mener Bartnes.

Konseptet med UTR-turneringer som spilles på en dag kan også være positivt for eldre tenåringer som kanskje har lagt vekk verdensmester-drømmen, og kanskje i større grad vil kombinere flere interesser.

-Mange slutter kanskje å spille dersom de ikke lykkes med å hevde seg i toppen. Dagsturneringer bidrar til å holde på spillerne, tror den erfarne turneringslederen som har arrangert turneringer i 20 år.

Bartnes tror at dagsturneringer også gjør at man kan være med litt oftere, etter som hver enkelt turnering ikke legger beslag på en hel helg.

Ifølge Bartnes slår det også positivt an med gruppespill og «fast four.»

-Vi ser stor suksess med disse turneringene på Holmen. Veldig mange er fornøyd med formatet. Det er bra med forskjellige format. Noen sier at de også ønsker å spille ordinært kampformat av og til, forteller Bartnes.

I lørdagens UTR Gold var det ringrevene Ove Lende og Petter Nenseth Auk som stod igjen til dagens sjette og siste kamp. Det ble Auk som dro i land finalen til slutt, seint lørdag kveld. Her kan man høre og se finalistene uttale seg etter finalen:

Finalistene i UTR Gold: Ove Lende (Holmen) og Petter Nenseth Auk (Ullevål). Foto: Knut Eirik Bartnes
Åsmund Løes Lundevall (Nordberg) og David Blom (Asker) spilte finalen i søndagens UTR Silver. Det ble yngstemann som vant finalen. Arrangøreren beskriver finalen slik: Unggutten fra Nordberg spilte både smart og sikkert og viste stort repertoar og vant noe overraskende mot den noe mer rutinerte Blom. (Foto: Knut Eirik Bartnes)

Slik fungerer Holmens UTR dagsturnering:

*Maks 16 spillere pr. klasse (beregnet for fire baner)
*Gruppespill med fire spillere pr gruppe.
*Fast four – først til 4 games. Evt. tredje sett som minitiebreak (først til 5 poeng)
*Estimert tid er på 45 minutter pr. kamp
*Gruppespillkampene går fortløpende etter hverandre – tre kamper spilles på 2-2,5 time
*To beste fra gruppene går videre til sluttspill (kvartfinale, semfinale, finale)