Lørdag 27. november sikret Casper Ruud og resten av Team Norge seg billett til kvalifiseringen til Davis Cup Finals i mars 2022.

Foran tusenvis av tilskuere, både på Oslo Tennisarena og i TV-stuen, og foran et norsk og utenlandsk pressekorps, mestret Jonas (9) å vekke oppmerksomheten til ATP #8 spilleren fra Norge. Budskapet til Jonas var ikke til å ta feil av. Han ville ha seiersracketen til Ruud.

Jonas står klar med plaakten mens de offiselle lagbildene blir tatt etter seieren. Foto: Skjermdump Eurosport 1

-Ideen fikk jeg av pappa fordi han hadde sett en liknende episode i en kamp med Medvedev der en tilskuer hadde en plakat hvor det sto omtrent det samme, forteller Jonas

Umiddelbart etter de offisielle lagbildene på banen var knipset, hoppet Ruud over nettet for å hente racketen han hadde lagt fra seg på banen. Ruud løp bort til Jonas med racketen.

-Jeg ble veldig glad da han kom bort til meg. Jeg trodde han bare skulle plukke opp racketen som lå bakken, men så kom han bort til meg, forteller Jonas.

Foto: Skjermdump Eurosport 1

Skal man tyde Jonas sin reaksjon, og resten av fansen rundt ham, var dette svært overraskende både for Jonas og alle som bevitnet overrekkelsen.

Hvorfor ville du ha racketen til Casper?

-Det er kult å ha. Han (Casper Ruud) er ikke sytete, han smeller ikke racketen i bakken. Han er en ordentlig fyr. Han er tidenes beste norske tennisspiller, forklarer Jonas.

Foto: Skjermdump Eurosport 1

Til vanlig trener Jonas på Njård TK med trenerne Janken Veland Thoen, Marius Midttømme, Mathias Skou og Wojtek Gieras. Jonas har spilt tennis siden han var 5 år og forteller at han har sett Casper Ruud på ekte en gang tidligere og utallige ganger på TV.

Fornøyd gutt med arvet racket, Foto: Skjermdump Eurosport 1