Sist helg startet et nytt Trener 1 kurs opp i regi av Norges Tennisforbund. 42 deltakere fra 23 ulike tennisklubber er med på høstens kurs. 30 av deltakerne gjennomfører kurset i Oslo og 12 gjennomfører i Bryne.

Øivind Sørvald, som er utviklings- og utdanningsansvarlig i NTF, sier det er et skrikende behov for tennistrenere i Norge. Mange klubber søker nå trenere. Det lyses ut flere trenerstillinger og det er derfor avgjørende at man får utdannet flere flinke og engasjerte personer som har lyst til å bidra til utviklingen av norsk tennis fremover.

-Tennis er i vekst og det er viktig at klubbene også ser viktigheten av å rekruttere trenere. Det er fantastisk at det nå er 42 potensielle trenere som får en flying start trenerrollen, sier Øivind Sørvald.

Kurset består av totalt tre samlinger. To av samlingene er helgesamlinger fra fredag til søndag der alle møtes fysisk og bruker mye av tiden er på banen. Tredje samling foregår digitalt på Teams tre kvelder på rad.

Kursledere for høstens Trener 1 kurs er Espen Lilleaas og Christian Grind. De har også fått bistand fra Morten Goa Aadnøy som er kursholder i Bryne.

Espen Lilleaas sier at det er en veldig bra gruppe på kurset.

-Masse energi og pågangsmot i gruppen som stilte blide og fornøyde for å suge til seg kompetanse og lære noe nytt, sier Lilleaas og fortsetter:

-Vi som er trenere for barn og unge bærer et stort ansvar. Når vi møter barna på den første tennistimen er det spesielt viktig at vi ivaretar alle på en god måte, motiverer og inspirerer dem, samt lærer bort tennisferdigheter så de kan ha tennis med seg hele livet.

Christian Grind er også strålende fornøyd med engasjementet fra deltakerne etter den første samlingen.

-Det var mye gruppearbeid både på og utenfor banen. Det var stort fokus på grunnleggende tekniske ferdigheter og trenerrollen denne helgen, sier klubbansvarlig i NTF Christian Grind