Viktor Durasovic befinner seg i Sydney der han spiller ATP 250. I første runde i kvaliken vinner han over spanske Pablo Andujar med sifrene 7-6, 3-6, 6-3. Andujar er nr 91 i verden og Durasovic ligger på plass nr 345.

Viktor Durasovic har vunnet mot den høyeste rankete spilleren han noensinne har vunnet mot

-Pablo Andujar, ATP #91, er den høyeste rankete spilleren Viktor noen gang har vunnet mot. Viktor startet ikke helt på topp og Andujar var dermed et break opp i første sett før Viktor startet sitt storspill. Han tok setet til tiebreak og her var Viktor sterkest. I andre sett var det mange jevne game og til slutt ble Viktor breaket og dermed ble det 6-3 til Andujar. I tredje set var det helt jevnt frem til Viktor, etter storspill, breaket Andujar til 4-3. I de to siste gamene hadde Viktor 40-0 og med dette var seieren mot Andujar klar, sier Landslagsansvarlig Fredrik Lovèn som er tilstede i Sydney.

Viktor Durasovic tok første set i tiebreak

Oppladningen til ATP 250 i Sydney har vært bra for Durasovic. Han fikk bryne seg på tøffe kamper i ATP Cup og fikk dermed en bra start på 2022 med kamper mot høy rankede spillere og trening med resten av Team Norway.

-Viktor fikk en god start med tre tøffe kamper i ATP cup. Etter det har vi trent bra og slipt på detaljer i spillet. Spesielt det taktiske spillet fungerte veldig bra idag, fortsetter Lovèn

I neste kamp venter dobbelspesialisten fra Finland Harri Heliövaara. Heilövaara er ranket som nr 64 i double og 1016 i singel. Helövaara var, på sitt beste, ranket 194 i singel på ATP listen. Spanske Andujar var på sitt beste ranket som nr 32 i verden.