Denne uken arrangerte Heming, Nordstrand og Holmenkollen sin årlige ITF Junior (grade 4) turnering på Oslo Tennisarena. De norske jentene var svært godt representert i finalene.

– Mye av grunnen til at vi arrangerer er jo å gi norske spillere muligheten til å få god matching og kanskje plukke noen poeng uten å måtte reise verden rundt, sier Stian Støvland (Nordstrand) som var ansvarlig turneringsleder siste dagen.

– Det er mye jobb med en turnering som dette, og da er det veldig givende at vi har norske spillere som utmerker seg. Det har vært utrolig spennende å følge de norske spillerne gjennom turneringen, og spesielt da Josefine Falster som gikk helt til finalen i piker single etter å ha gått igjennom kvalifiseringen. Det er en utrolig sterk prestasjon og veldig moro for oss som arrangerer. At vi i tillegg har en Kristoffer Dalbak som går helt til kvartfinale og et stort talent i Nicolai Kjær som begynner å slå ut i blomst er utrolig gøy. Og så må vi jo nevne Celin Myhre og Carina Syrtveit som gikk helt til finale i piker double, fortsetter Støvland

Josefine Falster spilte seg til finalen i single i Oslo. Her møtte hun britiske Hephzibah Oluwadare

Useedede Carina Syrtveit og Celin Myhre spilte seg også til finale i double under ITF i Oslo. I finalen møtte de spanske Rachel Caballero Chica og svenske Bella Bergkvist Larsson som er på norgesbesøk med Rafa Nadal Akademiet.

Carina Syrtveit, Celin Myhre, Rachel Caballero Chica og Bella Bergkvist Larsson

Det er Inger Bjerke (Holmenkollen) som er turneringsleder for ITF i Oslo.

– I år har det vært Inger Bjerke fra Holmenkollen tennisklubb som har vært turneringsleder, og dessverre for siste gang da hun har valgt å gi seg som daglig leder i HTK. Hun har gjort en helt fantastisk jobb i mange år og spesielt nå de siste månedene .Hun var også Korona-syk tett opp mot turneringen, men gjennomførte med stil. Vi kommer til å savne henne neste år, avslutter Støvland.  

Inger Bjerke takker for seg etter 10 år i Holmenkollen tennisklubb

Totalt 30 norske spillere representerte Norge i kval- og hovedtablåene i henholdsvis gutte- og jentetablåene. Både kval og hovetablå har plass til 32 spillere. På guttesiden var det Kirstoffer Dalbak (Heming) som kom lengst. Dalbak møtte italienske Teo Masera i kvartfinalen. Masera spilte seg til 2. plass i turneringen