Denne uka har det vært EM i Tsjekkia (U14) og Sveits (U18). Etter gårsdagens tredjerundekamper fikk de unge norske spillerne mye oppmerksomhet fra mulige utenlandske samarbeidspartnere.

Populær blant utstyrsleverandører, agenter og akademier
Wang-trener Pelle Fridell er veldig fornøyd med innsatsen til Margrete Berg, Paul Hjorteland, Gabriella Eie og Jonathan Eie i Most i Tsjekkia. Han trener til daglig med tre av fire spillere på Wang Ung, og Berg starter på skolen i august.
– Margrete som bare er 13 år i år er en veldig spennende spiller. Rett etter kampen hennes i går, hvor hun spilte imponerende stort i første og starten av andre sett, så kom en stor utstyrsleverandør bort og ville få til en internasjonal avtale og flere agenter og akademier hadde merket seg den norske ungjenta og hun ble inviterte på besøk, smiler Fridell.
OTK-spilleren har ett år til som U14-spiller og har gode muligheter til å virkelig slå i fra seg neste års EM U14, så det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Ga verdens beste god motstand
Og det var ikke bare Berg som imponerte og blir sett på som en spiller som virkelig kan slå gjennom etterhvert.
– Paul møtte verdens beste 14 åring i går og er omtrent den eneste i år som har gitt han kamp denne sesongen, forteller Fridell.
Briten Mark Ceban vant nylig Wimbledon for 14-åringer og har nærmest vært uslåelig i år.
– Ceban er 30cm høyere og 40kg tyngre enn Paul, og det var særlig på serven motstanderen fikk en del gratispoeng. Men i grunnlinjespillet henger Hjorteland veldig godt med og han er en skikkelig spennende spiller som fort kan gjøre samme imponerende reise som Nicolai Budkov Kjær har gjort de siste årene. Det er tydeligvis både agenter og utstyrsleverandører enige i, for også Hjorteland fikk flere forespørsler om mulige samarbeid framover, fortsetter Wang-treneren.

F.v: Margrete Berg, Jonathan Eie, Pelle Fridell, Gabriella Eie og Paul Hjorteland.


Tar med seg viktig erfaring
Gruppa på tur hadde det artig også utenfor tennisbanen og var en del sosiale med andre spillere også, særlig der svenske laget. Kvartetten fikk viktig erfaring både i de offisielle kampene under EM og treningskamper mot blant annet laget fra Italia.
– Det er viktig å komme seg ut og få erfaring fra kamper med høyere tempo og lengre og tøffere dueller. Det å få bygge kontakter med andre gode spillere og nasjoner er viktig når man kommer fra lille Norge, mener Fridell. Jonathan slo godt fra seg i sin kamp og er på rett vei, og søster Gabriella hadde også en fin førstekamp, men slet dessverre litt med skader, oppsummerer Pelle.

F.v: Nicoali Budkov Kjær, Luis Silva og Carina Syrtveit.


U18
I Sveits stilte Norge med to deltakere, nybakt norgesmester Carina Syrtveit og Nicolai Budkov Kjær som kom rett fra junior-Wimbledon. Med seg hadde de Wang-trener Luis Silva.

– Carina spilte en veldig god førstekamp. Hun feide motstanderen av banen og håndterte høyden bra. I tredje runde i går møtte hun en av Europas beste og spilte jevnt med henne i første sett og viste alle at hun har et meget høyt nivå inne. Hun mistet nok litt troen på seier etter det jevne settet og tapte kampen, sier Silva.
18-åringen drar videre til en ITF-turnering i Sveits som starter lørdag og vi ønsker Hemingspilleren lykke til.

Stemningen i det lille norske laget i Sveits var god både på og utenfor banen.

Slet med å tilpasse seg
For stjerneskuddet og 16-år gamle Nicolai Budkov Kjær ble det dessverre en tidlig exit, og Kjær følte nok litt på presset etter et eventyrlig godt siste år på tennisbanen.

– Han møtte en tøff motstander med stort spill, og Nicolai klarte ikke helt å tilpasse seg forholdene og høyden. Han tapte bare ett servegame i hvert sett, men klarte ikke å bryte tilbake til tross for at han hadde sjansen, men det er stor forskjell på grusen i Klosters og gresset i Wimbledon, forklarer treneren.