Billy Jean King Cup-laget donerte i april halvparten av sin bonus (30 000kr) etter å imponerende ha beholdt plassen sin i World Group 1 i Belek i Tyrkia. I dag mottok Røde Kors pengene som skal gå til jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria. Den humanitære organisasjonen satte stor pris på donasjonen.

Generalsekretær Aslak Paulsen overrekker sjekket til Røde Kors’ Hans Christian Jensen på vegne av BJKC-laget under NM i Frognerparken

– Det er mange millioner fordrevne mennesker etter naturkatastrofen i februar, særlig i Syria hvor det var mange flyktninger fra før. Så da jordskjelvet traff, så traff det en veldig sårbar gruppe mennesker som allerede hadde dårlig tilgang på rent vann og helsetjenester, så alle bidrag kommer veldig godt med til å kunne tilby grunnleggende tjenester som mat, husly og helsetjenester – samt informasjon. Alle bidrag settes stor pris på og det er veldig hyggelig at Norges Tennisforbund også ønsker å bidra, sier Hans Christian Jensen i Røde Kors Norge.

36 000 kroner er overført til Røde Kors og NTF ønsker å takke alle som bidro til spleisen som kvinnelandslaget med Malene Helgø, Ulrikke Eikeri, Lilly Elida Håseth og Emilie Elde initierte i solidaritet med ofrene i Tyrkia og Syria.