For tre måneder siden kom ukrainske Polina Miroshinkova til Bergen som flykting – nå spiller hun kvalifisering til NM i Frognerparken for jenter under 14 år.

Den sportye 13-åringen har spilt tennis i åtte år og har også drevet med friidrett i flere år hjemme i Ukraina og hun synes det er helt topp å representere Bergens-klubben Paradis under NM i tennis. Første runde i kvalifiseringen vant hun enkelt 6-1, 6-2.
– Tennis betyr veldig mye for meg og jeg setter stor pris på å få spille NM. I Ukraina var det veldig få turneringer nå, så dette er veldig gøy, forteller Miroshinkova til Norges Tennisforbund (NTF).Polina har flyttet til Bergen med mor og lillesøster Natasha, mens faren er igjen og jobber i Ukraina. Den lille familien trives veldig godt på vestlandet. – Det er så fint, skyter lillesøster Natasha inn med et stor smil om munnen.

NTF har gitt Polina Miroshinkova dispensasjon fra reglene om at man skal ha bodd i Norge for å få delta i junor-NM.
– Vi har valgt å gi et særskilt unntak for spillere med flyktingestatus, det var en enkelt beslutning, og vi er veldig glad for at Polina hadde lyst til å være med å spille NM, sier turneringsansvarlig i NTF Svein Are Lapstun.