Torsdag morgen startet en god gjeng dagen med en times tennisøkt mellom åtte og ni på NM-arenaen i Frognerparken. Det var fadderbedrifter av Aktiv mot kreft og NM-sponsorer som stilte til en morsom treningsøkt og en påfølgende inspirerende frokostsamling.

Aktiv mot kreft har 18 fadderbedrifter. Under NM ble også sponsorene til arrangementet invitert og Mopedbil var blant de som møtte opp.

– Vi skaper aktivitet for våre 18 fadderbedrifter gjennom året, og under NM i tennis valgte vi å finne på noe gøy i Frognerparken hvor vi også inviterte NM-sponsorene, forteller Karin Hjelle Dalbak som er visepresident i NTF og administrasjonssjef i Aktiv mot kreft.

Aktiv mot kreft er en av NTFs samarbeidspartnere og en stiftelse som jobber med å få inn fysisk aktivitet og individtilpasset og veiledet trening som en del av kreftbehandlingen. Stiftelsen har etablert «pusterom» eller treningssentere på 21 sykehus rundt omkring i landet.

– Forskning viser at trening har dokumentert effekt på kreftpasienter. Både på hvordan kreftpasienter tåler behandlingen og hvor raskt de er tilbake i arbeidslivet, forsetter Dalbak.   – Det er ikke bare hvor avgjørende fysisk aktivitet kan være for kreftpasienter Aktiv mot kreft ønsker å fremme, vi er også opptatt av folkehelseaspektet i en tid med økende fedme og innaktivitet i befolkningen, oppsummerer hun.

Gjengen som startet torsdagen på tennisbanen i deilig sommervær!

Tennis-ambassadør Simen Sunde Bratholm som har vunnet trippelen i NM tidligere var en av trenerne sammen med blant annet NTFs Espen Foss og Espen Lilleaas. Bratholm fortalte også litt om sin tenniskarriere og college-reise under en hyggelig frokostsamling i teltet.

Simen Sunde Bratholm vant «trippelen» i 2020. I år stiller han også i alle tre klasser og håper å gjenta sukessen. Mor er makker i mixed double på dagsturneringen på søndag!

I tillegg til Bratholm er også tennisspillerne Ulrikke Eikeri og Malene Helgø ambassadører for Aktiv mot kreft.

Som en den av samarbeidet med Aktiv mot kreft, har NTF i år valgt å gi gratis inngang til hele arrangementet. I stedet oppfordrer NTF alle til å donere penger til Aktiv mot kreft.