Verdens beste slalåmkjører møter verdens beste utforkjører til duell på tennisbanen under NM. Torsdag 29. juni kl. 16.00 blir det show-match på Clarksons centre court i Frognerparken mellom Lucas Pinheiro Braathen og Aleksander Aamodt Kilde og du er invitert.

Norges Tennisforbund (NTF) og Norges Skiforbund (NSF) har inngått et tverrfaglig samarbeid som skal gangne begge idretter framover. I mai var NTF med alpinlandslaget på barmarkstrening ved Gardasjøen hvor tennisleksjoner og videoanalyse var en del av sesongoppkjøringen.

– Så langt har det vært veldig lærerikt for oss begge. Vi lar oss spesielt imponere over hvordan alpinlandslaget har klart å bygge lagkultur selv om det er en individuell idrett, og de ser at de har noe å lære av oss når det gjelder pedagogikken i det å bruke teknologi i trenings- og konkurransearbeidet, forteller utviklingsansvarlig i NTF Øivind Sørvald.

I juni spiller alpinistene tennis en gang i uka på OTA under kyndig ledelse av tennistrener Espen Foss og etter litt over en måned med tennistrening blir det arrangert en gratis showkamp i Frognerparken under NM i tennis mellom to av alpintsportens største stjerner Kilde og Braathen.

– Det har vært utrolig lærerikt og givende så langt. Det er mye som er overførbart til alpint med tanke på sideforflytning og det å være klar for alt som kommer. Heller ikke i tennis har man råd til å komme på etterskudd. I tillegg har det vært veldig god fysisk trening for oss, sier Aleksander Aamodt Kilde.

Sørvald er enig i at det er mange likhetstrekk mellom tennis og alpint. Han trekker også fram høy intensitet over korte perioder, koordinasjon og balanse som noen av dem. Men viktigst er det å ta de riktige avgjørelsene på rett tid under stress.
– Da hjelper det ikke bare å trene mye fysisk, du må fakisk bruke hodet en del også. Begge idrettene er høyhastigehetsidretter som gjør at vi må jobbe på samme måte når det kommer til teknologi f.eks siden det er tusendels sekunder som avgjør, avslutter Sørvald.

Begge vintersportsstjernene har kost seg med den alternative treningen den siste tida, og det ligger litt prestisje i å være den beste tennisspilleren.

– Aleksander er bedre enn meg teknisk sett på ski fortsatt, så om jeg skal holde fortet sånn nogenlunde må jeg i hvert fall prøve å slå han på det som skjer utenfor bakken, smiler Lucas Braathen.

– Vi er veldig jevne så det kan bli en skikkelig bra kamp. Begge er gira og kommer til å få overtenning, så det kan ende opp med en del hodemist fra begge to, ler Kilde.

Fredag 30. juni blir det Tennis Kids dag på Frogner – i tillegg til TV-sendte semifinaler i seniorklassene.

Finalene spilles og sendes på Discovery´s flater lørdag 1. juli.

Det er gratis inngang for alle til arrangementet i hele NM-perioden fra 16.juni til 1.juli.