Larvik og Stavern Tennisklubb har kuttet ut pokaler og slår heller et slag for verdens fattige barn. Klubben gir gaver til UNICEF hver gang klubben arrangerer de populære dagsturneringene.

UNICEF har et prosjekt som kalles «Grenseløs dugnad.» Istedenfor at turneringsvinnerne mottar pokal eller mer eller mindre nyttige premier, bruker klubben premiepengene på «Verdensgaver» fra UNICEF. Vinnerne mottar et kort med detaljer over gaver som har blitt gitt til barn og barnefamilier på flukt fra krig og forfølgelse.

Bjørn Lynne, daglig leder og trener i Larvik og Stavern Tennisklubb. (Foto: Larvik og Stavern Tennisklubb)

-I tillegg donerer vi (tennisklubben) kr. 1.000 direkte til UNICEF, og jeg personlig donerer også kr. 1.000 fra lønningen min som turneringsleder, hver gang vi har disse turneringene, forteller daglig leder i Stavern og Larvik Tennisklubb, Bjørn Lynne, som er bevisst rollen som samfunnsaktør:

-En idrettsklubbs hovedoppgave er å være en positiv bidragsyter i samfunnet. Tennisklubben seiler i medvind i disse dager, med mange fine aktiviteter og en sunn økonomi. Jeg tror at vi kan spre enda mer glede og godt humør både lokalt og globalt, ved å bruke vår sterke posisjon til å hjelpe noen som har det vanskelig, samtidig som vi reduserer forbruket av mer eller mindre unødvendige gjenstander.

Klubben startet opp med dagsturneringer i 2019. Etter en litt treg start, har klubben nå hatt stor suksess med dette konseptet. Lynne forteller:

-Den første gangen var det ikke så mange som meldte seg på. Andre gang var det noen flere. Tredje gang ble det fullsatt. Og fra fjerde gang så har det vært fullbooket tidlig, med ytterligere spillere på venteliste i håp om å komme med. November-turneringen i 2020 hadde fullbookede tablåer og venteliste flere uker i forveien, men turneringen måtte dessverre avlyses på grunn av Korona-restriksjoner.

Klassene som spilles er Herrer klasse UTR Silver og Herrer UTR Bronze, samt Damer UTR Bronze. Hele banekapasiteten går med hele helgen for å få unnagjort disse tre klassene. Hver klasse spiller ferdig på én dag. Spillerne kommer på morgenen, spiller 4-6 Fast4-kamper, og så drar de hjem på ettermiddagen, ferdig med turneringen.

-Det virker som formatet og konseptet er populært, ikke minst fordi spillerne bruker kun én dag på turnering. Da trenger de ikke å ordne seg hotellovernatting, og det er kanskje lettere å kombinere med familieliv, når det kun er én dag, og ikke hele weekenden, som går med til å spille tennisturnering, forteller Lynne.

Les mer om klubbens UNICEF-donasjon her

Utdrag fra UNICEFs hjemmeside:

«Smittsomme sykdommer respekterer ikke landegrenser. La oss forene krefter og stå sammen. La oss inspirere til å få frem det beste i oss, og kjempe for å begrense de ufattelige ringvirkningene koronapandemien er i ferd med å påføre sårbare barn, spesielt i fattige land. Tiden er inne for å vise grenseløs omsorg, grenseløs nestekjærlighet, oppfordre til grenseløst samarbeid og utfolde oss i grenseløs kreativitet og engasjement!«