Eiksmarka Tennisklubb hadde den største medlemsveksten i 2021. Bærums-klubben teller nå 1238 medlemmer og er nå størst i Norge. 

-Rart for en lokal klubb som oss, smiler Elin Nilssen, daglig leder i Eiksmarka Tennisklubb.

Daglig leder Elin Nilssen til høyre under klubbmesterskapet tidligere i år. (Foto: Eiksmarka Tennisklubb)

Daglig leder Elin Nilssen bekrefter at de har merket en økt interesse for tennis. Hun peker også på en endring i demografien i området. Barnefamilier har flyttet inn, mens eldre har flyttet ut.

-Vi merker uten tvil Ruud-effekten her også, og pandemien har også hatt en viss effekt på medlemstallet. Jeg tror også medlemmer trives her hos oss, og nyter av en lang utendørssesong på våre kunstgrusbaner.   

Liten tvil om at det er Ruud-feber i norsk tennis. Her fra DC-kampen på Lillehammer hvor Norge slo India i høst.

Det er ikke sikkert at medlemstoppen er nådd enda.

-Vi har ikke satt noe tak. Vi har 10 utendørs baner og har så langt hatt ledig kapasitet hele utesesongen, sier hun. Innendørs er det trangere om plassen. Klubben er i gang med et hallprosjekt på Nadderud for å gi bedre vilkår for medlemmene. Målet er ny hall innen fem år.

Fornøyde medlemmer er viktig. Derfor tenker Eiksmarka for andre år på rad å kjøre medlemsundersøkelse.

-Vi har medlemsundersøkelser for å bli bedre. Skal vi tilby det beste tilbudet, trenger vi å vite hva medlemmene vil ha, sier Nilsen. 

Klubben fikk mye positiv tilbakemelding på sist undersøkelse. Det kom blant annet fram at 78 % er fornøyd med den interne kommunikasjonen. Det setter den daglige lederen pris på. Hun synes det er viktig at medlemmene føler de kjenner til det som foregår. Klubben sender ut nyhetsbrev en eller to ganger i måneden, og i tillegg legges det ut saker på facebook.

Hun forteller også at de har en stabil tilførsel av styremedlemmer, og har de komitéene de trenger.

-Folk er mye opptatt, reiser og slikt, men spør du direkte, er det sjelden nei å få. Korte prosjekt er ikke så vanskelig å skaffe folk til, mener Nilsen.

Trenerne Marco og Robert jobber for å utvikle Eiksmarka Tennisklubb.
Eiksmarka har hele 10 utendørsbaner og har dessuten en ekstra lang utesesong som gjør det attraktivt for mange å melde seg inn i klubben.
Aktive damespillere på trappen til klubbhuset.