– Tilfeldig at jeg begynte med padel

1092

En av de norske spillerne under FIP Rise Norway ved Drammen Padel var Jonas Østergaard Støre. Vi snakket litt med ham mellom kampene.

Fin tid i Bodø Tennisklubb

28-årige Østergaard Støre er født i Bodø og var aktiv i Bodø Tennisklubb fra barnsben av.

– Bodø TK var et veldig bra sted å lære tennis. Spesielt husker jeg treneren vi hadde årene forut for 2010, Henning Frøystein. Han gjorde en fantastisk jobb både tennisfaglig og med å bygge trivsel og tilhørighet. Det var en fin tid, sier han.

Etterhvert som han ble eldre avtok tennisinteressen.

Østergaard Støre under FIP Rise Norway

Til Trondheim for studier

I 2016 flyttet Jonas til Trondheim for å utdanne seg til sivilingeniør. Han bestemte seg for å ta opp tennis og å ta kontakt med NTNUI Tennis.

Samtidig la han merke til annonser for et nyåpnet senter. De reklamerte med bilder av racketer og baller. „Padel” sto det. Ordet sa ham ingenting, men han bestemte seg for å sjekke det ut.

Det ga umiddelbart mersmak.

Konvertitten

De litt rustne tennisferdighetene kom til nytte. Tempoet var lavere og padel krevde mindre utstyr.

– Padelmiljøet var så lett å komme inn i, både på og utenfor banen. Padel er sosialt; vi spiller jo double. Og jeg følte meg veldig velkommen fra første stund.

Og når, i tillegg, utgiftene var overkommelige for en slunken studentkasse var saken avgjort.

Jonas hadde konvertert.

Padelspilleren

Coronapandemien satte en stopper for padelspillingen. Men fra høsten 2020 var det padel som gjaldt.

– I tiden som fulgte skrev jeg masteroppgave om aerodynamikk i alpint med Robert Reed og Olympiatoppen som samarbeidspartnere. Og jeg fikk faktisk spilt mye padel. Jeg jobbet med oppgaven, men i det som var av pauser og fritid var det padel tiden ble brukt til.

Østergaard Støre ble tatt ut på landslaget og spilte for Norge under den nylige VM-kvalifiseringen i Derby.

Når vi spør om han nå satser på padel nøler han med å svare…

– Noen vil sikkert si at jeg satser, men… For meg betyr „å satse” at man bygger livet sitt rundt det. At det kun er denne ene tingen man driver med. Så derfor vil jeg ikke si at jeg satser – men jeg forsøker å bli så god jeg kan.

Østergaard Støre arbeider nå i hel stilling ved Safetec, samtidig som han trener padel 7-8 timer pr uke i tillegg til helsestudio.

Håper padel blir stort i Norge

Vi har pratet en stund og han ser på klokken. Det nærmer seg ny kamp. At padel er sosialt underbygges av at for de som ble slått ut av FIP-turneringen arrangerer We love padel Norge egen turnering, som begynner om litt.

Før vi avslutter ber han om å få takke de som sto bak FIP Rise Norway.

– Denne helgen er en stor begivenhet for oss i padelmiljøet. Jeg vet det ligger veldig mye arbeid bak. Så jeg ønsker å takke Daniel Picard og alle som har gjort det mulig. Jeg håper vi får mange slike arrangementer i Norge. Og selvfølgelig at padel blir en stor idrett i Norge…

Doubleparet Nino Arino og Jonas Østergaard Støre