En stor suksess

1337

Siste helgen i oktober var Drammen Padel vertskap for den første internasjonale padelturneringen (FIP Rise) i Norge. Flere spillere ranket rundt nummer 100 i verden fra „stormakter” som Spania, Italia, Frankrike og Sverige hadde funnet veien til Elvebyen. Det ble spilt padel på et nivå man aldri tidligere har sett her til lands.

For de som ble slått ut i starten av proffturneringen arrangerte WeLovePadel (WPL) egen turnering. Og som om dette ikke var nok, ble det også arrangert barne- og juniorturnering. Alle fikk således muligheten til å spille flere kamper. Det var folksomt i Drammen Padels nye og flotte lokaler!

Kanskje unødig å si, men arrangementet ble en stor suksess og har høstet mye ros – både fra inn- og utland.

Nino Arino og Jonas Østergaard Støre gikk videre i FIP Rise

Tøft for de norske herrespillerne

Med et så solid startfelt var det ikke overraskende at det ble tøft for de norske herrespillerne. På grunn av Bye og WO startet spillerne litt forskjellig i tablået, og eneste paret som fikk med seg en seier var Nino Arino og Jonas Østergaard Støre. Vi så uansett at flere norske spillere hang bra med i matcher mot mye høyere rankede spillere.

Seier for Hannah Lehfeldt og partner i dameklassen

I dameklassen var kun 8 lag påmeldt. Det kom 3 utenlandske par i tillegg til Hannah Lehfeldt og hennes spansk partner. De norske jentene slo veldig godt fra seg og det ene etter det andre utenlandske paret ble sendt hjem.
I finalen slo Hannah og partner knockout på sine italienske motstandere med 6-1 6-1. Tidenes første norske turneringsseier på FIP-touren var et faktum.

Skal bli tradisjon

Turneringsleder og turneringens ildsjel var Drammen Padels daglige leder Daniel Picard. Han oppsummerer…

-Det ble en fantastisk helg – med alt fra barne-/juniorpadel til proffspillere. Nærmest en litt historisk helg; den første FIP-turneringen i Norge. At vi lykkes så bra skyldes det flotte samarbeidet vi hadde med Brække Eiendom, Norges Tennisforbund og WeLovePadel. Ekstra moro er det at vi i ettertid har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, også fra de utenlandske spillerne.

Èn ting er ikke Picard i tvil om…

-Dette skal vi gjøre til en tradisjon. Det er bare å holde av siste helgen i oktober de neste årene!

Fredrik Ask vant WeLovePadel-turneringen

En idrett i vekst

Norges Tennisforbund er „governing body” for padel i Norge og ansvarlig for padel i NTF er Franck Fog.

I løpet av den korte tiden padel har vært her i landet har sporten hatt en sterk vekst.

-Pr i dag er det et sted mellom 350 og 400 padelbaner i Norge. 20 rene padelklubber, 8 tennisklubber med tilgang til padelbaner og 4 utdanningsinstitusjoner med padel som gren. NTF har ca 1800 spillere på medlemslisten.

Som i tennis er det private investeringer som står for anleggsutviklingen.

-Alle sentrene som er bygd i Norge er finansiert av private aktører. Noen av disse sentrene huser klubbene som er opprettet. De fleste sentrene er gamle lagerbygninger som investorer har kjøpt og gjort om bruksområdet til et trivelig sted for folk å spille padel og møtes.

Et spesiell aktør i padelverden er WeLovePadel.

-WeLovePadel (WLP) er en kommersiell aktør som arrangerer turneringer for alt fra elite til nybegynnere og juniorer. Dvs de er omreisende arrangører og veldig flinke til å få med folk. Et flott tiltak for å generere interesse for padel og turneringer.

NM i november

Allerede 11.-13. november spilles Veteran og Junior-NM, og 24.-27. november det klart for Råtass NM i Padel. Har du lyst har du lov til å møte opp og se en idrett som har gitt mange før deg mersmak.