Den syvende utgaven av Norwegian Padel Tour, som ble arrangert av Fredrikstad Padelklubb, har virkelig satt standarden for padelturneringer i Norge. Med mer enn bare en velorganisert turnering, var det en helg fullpakket med entusiasme, konkurranse og samhold som bare kan bli til takket være en eksepsjonell organisasjon.

Truls Karlsøen, styrelederen i Fredrikstad Padelklubb, fortjener spesiell anerkjennelse for hans rolle i å gjøre Norwegian Padel Tour 7 til en suksess. Hans lidenskap for padel og hans sterke ledelseskompetanse var tydelig synlig gjennom hele arrangementet. Hans evne til å samle et fantastisk team som kunne levere en problemfri turnering var imponerende. Det er tydelig at Fredrikstad Padelklubb er en klubb i vekst, og dette arrangementet er bare en smakebit på hva fremtiden har å tilby. Med dedikerte individer som Truls Karlsøen i spissen, er det ingen tvil om at padelsporten vil fortsette å blomstre i Fredrikstad og utover.

Faustino Arino Yela og Michael Gatto Geraghty til topps i klasse A

I et mesterskap der spenningen lå tykt i luften, steg to favoritter fram som uovervinnelige i gruppespill i Herrer A-klassen. Faustino Arino Yela og Michael Gatto Geraghty ble til slutt kronet som mestere etter å ha imponert alle med sin utrolige dyktighet og utholdenhet. De to herrene styrte gjennom turneringen og toppet det hele med en strålende seier i finalen mot Palacios og Alemeda.

Allerede før mesterskapet begynte, var Yela og Geraghty blant favorittene til å vinne Herrer A-klassen. Deres individuelle imponerende prestasjoner tidligere hadde skapt store forventninger, og de sviktet ikke denne gangen. De startet turneringen med tre overbevisende seire, og dette satte tonen for resten av konkurransen.

Finalen mellom Faustino Arino Yela og Michael Gatto Geraghty mot Hector Palacios og Francisco Manuel Alameda Robles ble en spektakulær forestilling som satte publikum i ekstase. Begge parene ga alt de hadde, og hver ballveksling var en kamp i seg selv. Det var imidlertid Yela/Geraghty som til slutt trakk det lengste strået, og de ble vinnerne av Herrer A-klassen med stolthet.

Michael, Nino, Hector og Francisco

Hallden og Söderbom imponerte på vei til seieren

Det var et par som hadde fått mye oppmerksomhet på forhånd – Hallden og Söderbom. De to hadde allerede vist sitt talent i tidligere turneringer, og forventningene var høye.

Paret Hallden og Söderbom hadde satt seg som mål å vinne turneringen, og de levde opp til forventningene sine. De imponerte fra start, og deres samspill og padel-ferdigheter var en fryd å se på. De vant flere kamper i de tidlige rundene med stor autoritet og ga aldri motstanderne en sjanse til å komme tilbake. Spennende kamper og imponerende padelspill preget hvert eneste oppgjør.

Finalen ble spilt mellom favorittene, Hallden og Söderbom, og det talentfulle paret Adrian Gravfort og Karl Erik Håkansson. Dette var den tredje strake finalen i herrer B-klassen for Hallden og Söderbom, og de var fast bestemt på å sikre seg seieren på hjemmebane.

Begge lagene ga alt de hadde, og publikum var vitne til en ekte padelfest. Ryan Hallden og Benjamin Söderbom viste hvorfor de var favorittene, med en imponerende taktisk tilnærming og fantastisk samarbeid som førte til seier i finalen.

Adrian, Karl Erik, Ryan og Benjamin

En spennende klasse C med uventede vendepunkter

Herrer C var et actionfylt klasse med mange nye og lovende lag som konkurrerte om ære, prestisje og seier. Blant de mange deltakerne var det også noen mindre kjente ansikter som raskt gjorde seg bemerket. Erfarne spiller som Westander, Rimac og Dahl, sammen med deres partnere, klarte å bane seg vei til sluttspillet.

Turneringen hadde en rekke spennende kamper underveis, og det ble tydelig tidlig at det ikke var noen selvfølge hvem som ville nå finalen.

Martynas Belickas/Fredrik Skognes møtte Toma Rimac/Phuc Ta Minh i første kamp under sluttspillet, som de vant komfortabelt 6:1 6:3 og på vei til finalen slå de ut Saloumi og Swar i en spennende semifinale. På den andre siden slå Edvardsen og Kristiansen ut erfarne Dahl og hans partner Giertsen i en tøff 3-sett kamp.

Finalen mellom Martynas Belickas/Fredrik Skognes og Liam Ranum Edvardsen/Jørgen Isak Kristiansen var et faktum, men Skognes fikk en uheldig skade under kampen på stillingen 3:0 til Kristiansen/Edvardsen, som til slutt tvang dem til å trekke seg. Dette var en skuffende vending for både spillerne selv og deres tilhengere.

Martynas, Fredrik, Liam og Jørgen

Mia Frogner og Jannicke Kristiansen overbeviste igjen

Konkurransen var intens, med to grupper som hver bestod av tre lag. Dessverre måtte ett av lagene melde frafall på grunn av skade, men det hindret ikke resten av deltakerne fra å gi alt i kampen om mesterskapet. I gruppespillet møtte Mia og Jannicke det lovende paret Mille og Emma. Det var en tøff kamp, og Mille og Emma viste sin styrke ved å vinne denne duellen. Dette resultatet ga definitivt en spennende vending til turneringen, og fremmøtte begynte å lure på om Mille og Emma kunne følge opp med en seier i finalen. I semifinalen vant Mia og Jannicke mot Nina og Sandra (6:2 6:4), mens Mille og Emma vant over Camila og Vendela (6:1 6:0).

Vendela, Camila, Sandra og Nina

Da var det avklart hvem som skulle møtes i finalen og Mia og Jannicke, som tidligere hadde tapt mot Mille og Emma i gruppespillet, ønsket å revansjere seg og vise sin ekspertise i finalen. 3-sett måtte til før Mia og Jannicke klarte å snu kampen til sin fordel og stikke av med seieren i dameklassen A. Dette var et imponerende eksempel på utholdenhet, ferdigheter og mental styrke i padelverden. Mille og Emma viste seg også som formidable motstandere og ga publikum en spennende finaleopplevelse.

Mia, Jannicke, Mille og Emma

Jonna og Sofie seirer i en spennende klasse B for damer

Med to grupper dameklassen B bestående av tre lag i hver, var det et kraftig konkurransefelt som gjorde seg klart til å kjempe om æren og seieren. Jonna Ullrika Jonsson og Sofie Hanna Jonsson vant overbevisende denne klassen, mens andre deltakere også imponerte med sin innsats. I finalen møtte de det sterke paret Jade Mikaela Niskakangas og Tina Bjerke.

Lokaltpar dominerte i klasse C for damer

I dameklasse C var det et annet imponerende lag som stjal rampelyset. Marte Sjøblom og Caroline Moe-Brynildsen gikk ubeseiret gjennom hele turneringen. Deres samspill og evne til å lese spillet gjorde dem til et fryktet par på banen.

Andreplassen i dameklasse C gikk til Mai Bart Dehlendorff og Merete Fjeld, som viste at de også hadde det som trengtes for å konkurrere på dette nivået.

Tusen takk til Fredrikstad Padelklubb for å være vertskap for en fantastisk turnering!

Neste utgave av Norwegian Padel Tour 8 arrangeres av Ski Padelklubb fra 20-22 oktober 2023 og skal spilles på PDL Center Ski. Påmeldingen er åpen og du kan melde deg på her.