Mandag 16. november innførte Oslo kommune forbud mot innendørs breddeidrett for ungdom mellom 13 og 19 år. Unge tennisspillere i Oslo må finne andre måter å holde seg aktive på.

Nedstengning av innendørstrening for denne aldersgruppen vil foreløpig vare frem til 1. desember. Dette har resultert i alternativ trening utendørs for Nordstrandsspillere og en rekke andre Oslo-baserte spillere.

-Det er selvsagt veldig synd at tennistreningen må avlyses. Imidlertid har vi kommet opp med en alternativ treningsplan som er innenfor smittevernsreglene, heter det på Nordstrand hjemmeside.

Trenerne på Nordstrand TK har satt sammen et opplegg for den aktive ungdomsgjengen, slik at de likevel kan møtes og ikke blir sittende inaktive hjemme. Målet er å få til et bra opplegg slik at ungdommen opprettholder det aktivitetsnivået de er vandt med på en morsom og inspirerende måte. Hver dag møtes gjengen i alderen 13-19 på Sportsplassen for å trene sammen.

I tillegg til organisert uteaktivitet for 13-19 åringene har klubbens trenere filmet og lagt ut øvelser som alle klubbens spillere kan følge på Facebook. «NTK Challenge» oppfordrer spillerne til å gjennomføre øvelsene hjemme. Disse øvelsene ligger også fritt tilgjengelig for spillere i hele Norge som ønsker følge «NTK challenge». Matt Lunn og resten av trenerteamet i Nordstrand legger ut filmer hver dag. Følg Nordstrand Tennis på Facebook her: https://www.facebook.com/NordstrandTk

Holmenkollen er også blant klubbene som har flyttet tennisøktene utendørs. På Instagram kan man følge juniorene som kombinerer trappeløp og fystrening sammen i Holmenkollen.
Fra Holmenkollen Tennisklubbs instagramkonto

Spilleguiden.no oppfordrer konkurransespillere til å ha 4-6 uker hvile og restitusjon i løpet av et år. Det å trene trene koordinasjon og fys, eller gjøre andre aktiviteter i en periode, er med på å styrke deg som tennisspiller.