Norske medier har for alvor fått øynene opp for norsk tennis, mye takket være Casper Ruud og Ulrikke Eikeris sensasjonelle finaleplasser i Roland Garros.

Tennisinteresserte har lenge stilt seg undrende til hvorfor Casper Ruud ikke har fått mer mediedekning i hjemlandet tidligere. Nordmenn orienterer seg gjennom media, og tennis har ikke fått den samme oppmerksomheten som langrenn, skiskyting og fotball

– Slik jeg ser det har det absolutt blitt en solid bedring i dekningen av norsk tennis. Særlig suksessen Casper Ruud og teamet hans har hatt, fortjener det. Nå hadde vi også en finalist i Roland-Garros i Ulrikke Eikeri. Norsk tennis fortjener mediehusenes oppmerksomhet og der har vi blitt flinkere, sier sportsjournalist i TV 2 Morten Asbjørnsen.

Morten Asbjørnsen er sportsjournalist i TV 2 og dekker all mulig sport i kanalen, i det siste har det blitt mye tennis og han har fulgt Casper Ruud på flere turneringer, nå sist Roland Garros i Paris.

– Det må sies at tennis ikke er den enkleste idretten å dekke. Tilgang på blant annet spillere, hva vi kan filme og ta bilder av osv. blir bare strengere og strengere. Man føler ofte man jobber litt i motbakke når man dekker tennis, forteller Asbjørnsen.

Selvom norsk tennis fikk enorm «boost» etter Eikeri og Ruuds prestasjoner i Paris, har Asbjørnsen sett en trend allerede før dette.

– Personlig merker jeg større interesse for tennis. Nå satset jo TV 2 med å ha meg i Paris i to uker for å dekke hele turneringen. I tillegg lager vi en serie om tennis som kommer ut i januar. Det handler nok mye om hvordan mediehusene satser, men vi ser det finnes store muligheter om man først trøkker litt på gasspedalen. Her i Paris har jeg blitt kontaktet av både nasjonale medier og internasjonale medier som også vier oppmerksomhet til norsk tennis. Det er noe stort som skjer og det er en ære å få være med å dele dette med det norske folk hjemme, sier Asbjørnsen.


Asbjørnsen synes det er inspirerende å dekke norsk tennis, men oppfordrer tennisfolket til å bli bedre til å fortelle historiene.

– Jeg får flere og flere spørsmål og mailer på tennissakene jeg dekker. Det er lite tips fra tennismiljøene, noe jeg kanskje synes er litt rart. Selv om tennisdekningen har tatt seg opp, er jeg helt overbevist om at flere av de beste historiene fortsatt ikke har blitt fortalt, avslutter Asbjørnsen