Bodø Tennisklubb er i medvind. Klubben har passert 300 medlemmer og merker en stadig voksende etterspørsel etter å få spille tennis.

– Det er større pågang enn vi klarer å ta imot, forteller styreleder Knut Hagen, og er klar på at det både er for liten trenerkapasitet og banekapasitet.

– Over nyttår intensiverer vi prosessen med kommunen om å få utvide anleggskapasiteten, forteller Hagen.

Klubben ønsker en innendørs bane til i tillegg til de to eksisterende hardcourt-banene. Dessuten vurderer klubben å kaste seg på padelbølgen.

– En del medlemmer har begynt å spørre etter padel. Det er også mange squashspillere i Bodø som vi tror kan interessere seg for padel, tror styrelederen.

Satser på TennisKids

Inkludering av padeltennis og nytt anlegg er imidlertid langt fra det eneste som opptar klubbledelsen om dagen.

– Vi har fullt fokus på å strukturere bedre det vi gjør, spesielt tennisskolen. Vi ønsker tettere dialog med Norges Tennisforbund, og vil følge opp TennisKids-konseptet, forteller Hagen.

Klubben har fått inn deltidstrener Mona Anniken Olsen som administrativ leder. Foreløpig i en liten stilling som kommer på toppen av Monas regnskapsjobb. Klubben ønsker å øke stillingen når dette blir mulig.

Den nye administrative lederen startet i september og har mye å ta seg til i den voksende tennisklubben, både for små og store i klubben. Tennisskolen har rundt 60 deltagere fra 8-16 år, og i tillegg organiserer klubben både dametreninger og herretreninger, samt mange kurs for voksne, samt bedrifter. Nå vurderer også klubben å starte opp tennis-SFO.

Suksessfull kombinasjon

I september startet hun opp et nytt lørdagskonsept som har blitt godt mottatt: Fysisk trening og Tenniskafé. Her deltar 10-15 deltagere.

Administrativ leder og trener Mona Anniken Olsen (på kne foran), hovedtrener Espen Anderson (i caps bak) og styreleder Knut Hagen (grå t-skjorte bak) sammen med noen av bodøværingene som har stått tidlig opp lørdag morgen for å delta på fysisk trening og Tenniskafé. (Foto: Bodø Tennisklubb)

– Vi starter lørdag morgen med sirkeltrening med styrke og fotarbeid med Espen Anderson den første timen, deretter er det to timer med tennis, kaffe og vafler. Dette har vært veldig godt mottatt, forteller hun.

– Vi ønsker å ha fokus på det fysiske, som er viktig for prestasjonen på tennisbanen. Tenniskaféen gjør vi for å styrke det sosiale samholdet på tvers av de satte gruppene, både for ung og gammel, forteller Olsen.

Noen lørdager er det godt over 70 års aldersforskjell – tilbudet er åpent fra 14 år, og klubben har medlemmer på nesten 90 år aktivt med i klubben.

Henry Berntsen (85) i drøs med Ivar Bakke (88) – to av klubbens spreke veteraner nyter kaffe og vafler etter tennis med ungdommene på «Tenniskaféen» (Foto: Bodø Tennisklubb)
Fysisk trening og Tenniskafé har vært en suksess på lørdagene i Bodø Tennisklubb (Foto: Bodø Tennisklubb)

Styreleder Knut Hagen har selv deltatt på Tenniskafé.

– Det har vært en kjempesuksess. Vi har fokusert på at alle over 14 år skal kunne være med uansett nivå, sier Hagen, som gleder seg stort over klubbens generelle utvikling, og den store etterspørselen:

– Det er en positivitet rundt klubben. Vi har lykkes med å vise at tennis er noe alle kan holde på med.

Trener Espen Anderson sammen med en av mange bedrifter som har vært på firmatenniskurs i Bodø Tennisklubb de siste årene. Bedrifter tar kontatk med klubben. Styreleder Knut Hagen mener det har sammenheng med både klubbens synlighet og ikke minst de mange kursene for voksne, som deretter har tatt initiativ til å få med seg andre til å prøve tennis. (Foto: Bodø Tennisklubb)