Stipendvinneren(e) mottar et stipend på kr 25 000.

– Gullstipendet skal være en inspirasjonskilde for mottakerne og gi unge utøvere økt motivasjon til å satse videre mot sine langsiktige mål, skriver styret i Gullklubben i et brev til alle særforbund.

-Målet med Gullfondet er å bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grener skal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett. Dette gjøres gjennom en stipendordning som har fått navnet «Gullstipendet», skriver Gullklubben, som er Norske Olympiavinners klubb.

Gullfondet ble opprettet for å bidra til å legge forholdene til rette for yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber innen olympiske disipliner. Hensikten er at de skal kunne få videreutvikle seg innen idretten sin. For å fordele midlene ble Gullstipendet opprettet.

Gullstipendet skal være til inspirasjon og stimulans for mottakeren. Stipendet skal motivere utøverne til å satse mot langsiktige mål, uten at det skapes et for stort forventningspress. 

Stipendet øremerkes yngre utøvere som kan være mulige deltakere i framtidige Olympiske leker, og dermed ikke det som står nærmest i tid.

Gullstipendet ble delt ut første gang i 1997, og er delt opp i to elementer:

  1. Et opphold på 3-4 dager på Olympiatoppen, der stipendiatene får et spesialtilpasset treningsprogram og veiledning som er relevant for utøvernes idrett.
  2. Et stipend på 25 000 kroner.

Ønsker du å sende inn en søknad for en utøver eller et lag, trykker du på «Neste» for å fylle ut søknaden. Søknadsfristen er fredag 26. februar. Her er søknadsskjema:

https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=gug7ah4r