Norges første tennishall med takbaner befinner seg på Hønefoss. Det er et imponerende anlegg som nå bare venter på å ta imot tennishungrige ringerikinger.

-Vi er veldig fornøyde. Det er blitt en utrolig flott hall, sier en stolt og lettet leder i Hønefoss Tennisklubb, Henrik Lund Pedersen.

Byen med drøyt 16.000 innbyggere har nå fått et anlegg som man gjerne må til langt større tennisbyer for å kunne matche. Tre splitter nye plexipave-baner og en minitennisbane står klare til spill i den nye hallen. Til våren får medlemmene mulighet til å spille tennis oppå taket også. Som den første tennisklubb i Norge, har Hønefoss Tennisklubb anlagt utebaner oppå hallen. Banedekket er kunstgrus.

Her er det anlagt tre kunstgrusbaner som medlemmene kan spille på så snart utesesongen åpnes til våren. «Takbanene» er de første i sitt slag i Norge. -Kommunen syntes bare det var positivt at vi ville lage baner på taket på tennishallen, forteller Henrik Lund Pedersen. Han ser for seg at takbanene kommer til å koste penger å spille på, mens utebanene på bakkeplan vil forbli gratis for medlemmer.

-Det blir en fin følelse for våre medlemmer å spille på våre «sky courts»; man ser rett ut i skogen når man spiller, sier styrelederen.

I tillegg til seks nye baner, kan han og klubbens medlemmer også glede seg over hallens øvrige fasiliteter. Det er bygget et 64 kvm. stort treningsrom, 200 kvm. oppholdsrom med kjøkken/resepsjon som han håper blir et miljørom hvor medlemmene trives. Resepsjonen blir bemannet i kjernetiden, og her blir det salg av både utstyr, kaffe og kioskvarer. Garderober, møterom, vaskerom hører selvfølgelig med, og dessuten har klubben valgt å lage et «ballrom» hvor man kan drive fysisk trening, gjøre unna oppvarmingen, spille mot vegg eller spille minitennis på oppmerket bane.

Videopresentasjon av den nye tennishallen

Den totale prislappen er blitt relativt høy, og fortsatt er det ikke to streker under svaret på hvor mye hallen har kostet, da det stadig jobbes med å sluttføre oppgjøret. Det anslås at hallen har kostet godt og vel 50 millioner kroner. Mesteparten av regningen er dekket av forsikringsselskap, tippemidler, momskompensasjon og ulike støtteordninger og ulike støtteordninger, men klubben er forberedt på å betjene noen millioner i lån de neste årene.

Det er lagt dempende gummimatte på gulvet i hallen og påført beskyttende acryl-strekke, som gir dekket lang levetid. -Banedekket er mykt og behagelig å spille på, mener Henrik Lund Pedersen, leder i Hønefoss Tennisklubb. (Foto: Hønefoss Tennisklubb)

Det har vært noen intense måneder å lede prosjektet. En byggekomité på fire personer har stått på i nærmere to år. Selv anslår han at han har brukt nærmere et årsverk på å realisere den nye tennishallen fra den gamle tennishallen raste sammen 8. mars 2019. Heldigvis gikk forsikringsselskapet med på å dekke kostnaden for en tilsvarende hall. Rapporten som redegjorde for hvordan en tennishall kunne rase sammen, selv om snømengden på taket var langt under det bygget skulle tåle, ble akseptert av forsikringsselskapet. Det var selvfølgelig en lettelse for klubben. Tennisklubben hadde gjort det vedlikeholdet som den skulle gjøre. Likevel skjedde det som ikke skulle skje, og som satte en helårsklubb tilbake til en tid uten innendørstilbud. Heldigvis kom ingen mennesker til skade.

Aftenposten 8. mars 2019 – «Tennishall raste sammen – skoleelever evakuert»

20 måneder seinere, i november 2020, kunne de første slag slås i den nye tennishallen på samme tomt som den gamle.

Dessverre har pandemien foreløpig satt en stopper for åpning. Dessuten gjenstår det fortsatt å få på plass blant annet møbler, hvitevarer, treningsapparater. Innen det er klart for utetennis, må det ogå settes opp gjerde til utebanene på taket.

Klubben har i tillegg skissert et nytt prosjekt som man håper å komme igang med til sommeren. I samarbeid med kommunen skal det lages en park med padelbane, lekeapparater, promenade, grøntareal, benker.

Til sommeren håper klubben å lage til en park i uteområdet mellom tennishallen og Ringerikshallen. Se videopresentasjon av prosjektet. (Foto: Hønefoss Tennisklubb)

Videopresentasjon av Parkprosjektet – uteområdet mellom tennishall og Ringerikshallen

Klubben har en fulltidstrener hvor uken er fylt opp med timer for barn og ungdom. (Foto: Hønefoss Tennisklubb)

Hønefoss Tennisklubb har i likhet med mange andre norske tennisklubber opplevd tilstrømning av nye medlemmer det siste året. Selv om klubbens ledelse har hatt nok med å realisere den nye hallen og ikke hatt noe overskudd til å markedsføre klubben utad, har det allikevel kommet 100 nye medlemmer siden sommeren. I dag teller klubben rundt 250 medlemmer. Klubben kommer til å nå 300 medlemmer snart, spår styrelederen.

Resepsjon/kjøkken/oppholdsrom. (Foto: Hønefoss Tennisklubb)
Ballrommet: her kan man spille minitennis, spille mot veggen, gjøre oppvarming og fysisk trening. (Foto: Hønefoss Tennisklubb)