De strenge innstrammingene i Viken mandag 15. mars og den lange nedstengingen i Oslo har resultert i tidlig dugnadsånd i klubbene på Østlandet. Klubbene i Viken ble beordret nedstengt tirsdag 16. mars og i Oslo har hallene vært forbeholdt topp- og proffspillere siden november.

Ettersom nedstengingen i Viken varer til 11. april, blir det neppe inneaktivitet før utesesongen er igang. Uteanleggene i Oslo kan ifølge reglene benyttes av alle aldersgrupper innenfor smittevernsanbefalingene. I Viken er organisert utendørsaktivitet forbeholdt barn og ungdom under 20 år.

Utesesongen igang på Ullern tennisklubb

Dette har resultert i tidlig dugnadsånd blant klubbenes medlemmer og flere uteanlegg i Oslo og Viken er allerede igang med utesesongen.

Eiksmarka TK melder på sine Facebooksider om at sesongtreningen gjennomføres utendørs så langt det er mulig i forhold til vær, temperatur og lys. Dette er positive nyheter for alle klubbens medlemmer som så mørkt på de nærmeste ukene. Daglig leder ved Eiksmarka TK, Elin Nilssen, sier dette hadde ikke hadde vært mulig uten innsatsen fra medlemmene. Lommedalen tennisklubb melder også om at snefreser er tatt i bruk for å få igang spill på banene der.

Tennisskolen er allerede igang utendørs på Ullern Tennisklubb

Tirsdag tok Ullern ned boblen sin og flere klubber planlegger også tidlig grussesong. Daglig leder Jesper Bollius ved Ullern tennisklubb sier han er imponert over dugnadsånden fra klubbens medlemmer. Han understreker at spesielt juniorene har bidratt til at banene er klare for utespill allerede 17. mars.

Spillere og trenere bruker treningsøkten de egentlig skulle hatt inne i hallen til snømåking og klargjøring for grussesongen på Stabekk tennisklubb
Eiksmarka tennisklubb har hatt ivrige medlemmer som har måkt og gjort istand kunstgrusen på rekordtid
Bilde er tatt fra Lommedalen Tennisklubbs Facebookside
Eiksmarka satte opp nettene på utebanene allerede 2. mars i år, men så kom nytt snefall uken etter…