– Det gjelder å ha stayerevne, smiler Roald Albriktsen i Kolbotn Tennisklubb. Sammen med Leif Wedøe og flere andre ildsjeler har de jobbet i over 12 år med hall-prosjektet. Nå er byggingen godt i gang og hallen skal etter planen stå klar 1.mars 2024.

Noen av ildsjelene som har stått på for hallprosjektet i Kolbotn. F.v: Trond Moldvær, Roald Albriktsen, Einar Granlien, Leif Wedøe og Albert Wedøe.


Krevende prosess
En etterlengtet byggestart var endelig et faktum på Sofiemye utenfor Oslo rett før sommerferien. På «gullrekka» langs Kongsveien har klubben fått ei flott tomt, men også ei krevende tomt både når det kommer til grunnarbeid, strøm og vann og avløp.
– Det går innmari bra, så nå som vi endelig er i gang går det på skinner, sier Einar Granlien.
Det samme kan man ikke si om prosessen rundt den nye, flotte Coop Øst Arena. Bygge- og søknadsprosesser samt reguleringsplaner har tatt ekstra lang tid for gjengen som har vært primus motor bak hallprosjektet, og det var ikke en enkel sak å skaffe egenkapital og kommunale garanti på 40 millioner. Men den relativt lille tennisklubben med 300 medlemmer har fått det til.
– Det tar tid å bygge den tilliten kommunen har gitt oss, men vi har vist over mange år at vi har hatt en god og stabil klubbdrift. Dette prosjektet viser hva man kan få til med tennisglede og dugnadsånd, forteller Leif Wedøe, som også sender en stor takk til hovedsponsor Coop Øst for uvurderlig støtte.

Her blir det fire innendørsbaner og klubbhus med supre fasiliteter.

Super beliggenhet skal gi økt synlighet
I mars skal en hall med fire tennisbaner og flotte fasiliteter som styrkerom, cafe, garderober og allrom innby til spilleglede for både nye og gamle medlemmer.
– Hallen blir liggende midt i smørøyet med barnehager og flere skoler rett i nærheten, og vi håper at enda flere barn og unge vil få øynene opp for tennis, forteller Albriktsen.
– Vi gleder oss til å bli en del av toppidrettsmiljøet her sammen med Kolbotn IL og håper at flere av fotballspillerne ønsker å prøve tennis, skyter Wedøe inn og fortsetter. – Det blir et lyst og innbydende bygg som skal inspirere forbipasserende til å ta tak i rekkerten.

Tror på dobling av medlemstall
Hallen er bygget etter modeller Stabekk og Nordstrands utseendemessig med klubbhuset i midten, og Nesodden tennisklubb har vært et forbilde når det kommer til å øke medlemstallene og inntektene. Erfaringene fra Nesodden TK har gitt Kolbotn TK god tro på en dobling av medlemstallene fra 300 til 600 medlemmer bare på få år med bedre kapasitet – sommer og vinter. Under åpningen er også planen å vise fram hvor mange som faktisk kan spille samtidig på de fire innendørsbanene, og de lover det er plass til overraskende mange. Det er bare å glede seg til åpningsfest i mars.