Foto: Bildagentur Zolles @ErsteBankOpen

For noen uker siden uttalte Casper Ruud: «Losers make excuses. Winners find a way». Caspers resultateter og rankingutvikling sier sitt. Han har funnet en vei. En vei som kan føre han langt. 

Han står nå på tampen av en sesong som kan gi han et sluttspill med de beste spillerne i verden. Casper kjemper en innbitt kamp om å bryte enda en barriere. 

Midt opp i suksessen må det oppleves tøft. Tøft fordi han har et mål i sikte som han kanskje ikke har våget å tro helt på, før nå. Slitsomt fordi en lang sesong tærer på kropp og hodet. Krevende fordi han oftere og oftere er i en forsvarsposisjon. 

Casper er 22. Elsker å vinne og stå i fighten. Slik han fremstår, virker det som ingen klarer å komme inn i hodet hans, kun hans egen stemme. 

Den verste motstanderen man møter, er som regel seg selv. Det kan for de fleste være en stor nok utfordring. For tvilen river og sliter i oss alle. Kanskje også i Casper, men det kan man ikke se. Foreløpig skal tvilen komme Casper til gode, fordi vinnere finner en vei å vinne. Også mot seg selv! 

Aslak Paulsen er generalsekretær i Norges tennisforbund og har fulgt Casper Ruud både som junioransvarlig og gjennom flere verv i NTF

Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.